DesignLifestyle news

Εντυπωσιακή κατοικία του interior designer, Orlando Soria!

Πρόκειται για την εντυπωσιακή κατοικία του interior designer, Orlando Soria

 

Ο Orlando Soria είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους interior designers της εποχής του και αυτό είναι κάτι που μπορεί να αναγνωρίσει κάθε λάτρης του design. Μετρώντας δουλειές σε διάφορες χώρες του κόσμου και ξεχωρίζοντας για την ιδιαίτερη αισθητική του, ο διακοσμητής διακρίνεται για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη ζωή και τους ανθρώπους, μέσα από τη δική του, τόσο μοναδική ματιά.

Αντικρίζοντας κανείς του χώρους της υπέροχης κατοικίας του στην California κατανοεί το πάθος του για τα φυσικά υλικά και τον τρόπο, με τον οποίο συνηθίζει να συνδέει το εσωτερικό του σπιτιού με τις εξωτερικές συνθήκες. Πρόκειται για ένα σπίτι που ο ίδιος επιλέγει να περνάει τον χρόνο του κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς αυτή δεν είναι η βασική του κατοικία.

Είναι χτισμένη σε ένα σκηνικό που δίνει την αίσθηση πως βγήκε απευθείας από σελίδες παραμυθιού. Και ο λόγος είναι το πανέμορφο ορεινό σκηνικό που κυριαρχεί γύρω της κι έχουν τον τρόπο να απογειώνει τις αισθήσεις, ακόμα και μέσα από το φωτογραφικό υλικό. Απλό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό, το σπίτι μεταμορφώνεται στο απόλυτο place to be τον χειμώνα, χαρίζοντας μια ξεχωριστεί εμπειρία ηρεμίας και απίστευτα cozy διαμονής.

4-orlandosoriaholiday17.jpg

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό του τόσο «ζεστού» αυτού σπιτιού, εντύπωση προκαλεί η λιτότητα που πρωταγωνιστεί σε κάθε χώρο, αλλά και το πόσο αρμονικά δένουν όλα τα στοιχεία μεταξύ τους. Απαρτίζεται από δύο ορόφους, στους οποίους εντοπίζονται δύο μεγάλοι living χώροι, μια μεγάλη κουζίνα, τρία υπνοδωμάτια και δύο bathroom areas.

Ένα από τα μεγαλύτερα highlights του σπιτιού αποτελεί το γεγονός πως τα παράθυρα είναι πολλά, με αποτέλεσμα να κάνουν το καθένα από τα δωμάτια να «πλημμυρίζουν» από φυσικό φως. Παράλληλα, αυτό προσφέρει απεριόριστη θέα στο χειμερινό σκηνικό της βόρειας California -αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο διακοσμητής επέλεξε να επενδύσει σε αυτό το ακίνητο.

Βλέπουμε πως έχει δοθεί τεράστια έμφαση στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τα γήινα χρώματα έχουν πάρει τη θέση τους σε όποιο σημείο κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Μάλιστα, το γεγονός ότι έχουν επιλεχθεί υλικά όπως η πέτρα και το ξύλο, κάνουν το τελικό αποτέλεσμα απίστευτα ταιριαστό με το vibe του χειμώνα, αλλά και με το outdoor σκηνικό. Ο designer πόνταρε στη δύναμη των natural αποχρώσεων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί ο cozy χαρακτήρας τον οποίο ο ίδιος έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει.

2-orlandosoriaholiday16.jpg

Ως λάτρεις των Χριστουγέννων, ο Orlando δε θα μπορούσε να διακοσμήσει τους χώρους του για να υποδεχθεί την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου. Κάθε χρόνο, οι επιλογές του έχουν τον τρόπο να εμπνέουν κάθε design lover, με τον ίδιο να παραμένει πιστός στον elegant, nature based διάκοσμο. Για άλλη μια festive season, οι προσωπικοί του χώροι «μυρίζουν» Χριστούγεννα με τον πιο κομψό και διακριτικό τρόπο, απόλυτα προσαρμοσμένο στο σήμερα και τις πιο updated τάσεις της εποχής.

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή είναι πως επέλεξε πολλά φυσικά στοιχεία, όπως κλαδιά και ξύλα, με τα οποία δημιούργησε τη βάση της διακόσμησής του. Και πάλι οι earthy τόνοι κυριαρχούν κι εναρμονίζονται υπέροχα με τον υπόλοιπο διάκοσμο.

6-orlandosoriaholiday30.jpg

Στο σπίτι υπάρχουν τρία δέντρα: ένα ψεύτικο στο στο βασικό living room κι ένα πιο alternative και αληθινό στο άλλο σαλόνι, όπου υπάρχει και το υπέροχα στολισμένο τζάκι. Όσο για το τρίτο, αυτό είναι στο guest bedroom. Το συγκεκριμένο είναι ασημένιο και αποτελείται από DIY στολίδια σε πιο ψυχρούς τόνους.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που συνδύασε την κομψότητα με τα παιχνίδια των γιορτών στα δέντρα και τις επιφάνειες. Αρκουδάκια, σπίτι και mini Christmas trees έχουν πάρει τη θέση τους από γωνιά σε γωνιά και δημιουργούν ένα τόσο «ζεστό» κι εορταστικό κλίμα.

5-orlandosoriaholiday20.jpg

Back to top button
Close
Close