Τρίκαλα

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων στην Κέρκυρα

Για ακόμα μία χρονιά είχαν μαθητές της Γ’ τάξης να επισκεφθούν το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας. Από την Τετάρτη, 10-04-2024 έως και την Παρασκευή, 12-04-2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Γ’ τάξης στο νησί των Φαιάκων, στα πλαίσια των εγκεκριμένων από τη ΔΔΕ Τρικάλων συνεργαζόμενων πολιτιστικών προγραμμάτων: Ταξιδεύοντας στις πιο όμορφες ελληνικές γωνιές  και Εξερευνώντας τα ελληνικά νησιά, με συντονίστριες την κα Τόγια Ευαγγελία (Φιλόλογο) και την κα Βαλκανιώτη Αθανασία (Γερμανικής Γλώσσας) και συνεργάτες τον κο Ρίζο Σωτήριο (Φιλόλογο) και την κα Ηλιάδη Αμαλία (Φιλόλογο – Ιστορικό), εκ των οποίων οι τρεις πρώτοι συνόδευσαν την ομάδα των μαθητών.

Μέσα από αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν τα αξιοθέατα του νησιού και της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, όπως την Σπιανάδα, τον Άγιο Σπυρίδωνα, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Παλαιό Κάστρο, το Κανόνι, την Παναγία των Βλαχερνών, το Μον Ρεπό, το Casa Parlante, τη μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα και μέσα από όλα αυτά προσέλαβαν νέα βιωματική γνώση, ψυχαγωγήθηκαν και κυρίως ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο το ομαδικό πνεύμα και το δέσιμο μεταξύ τους.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές συγχαίρουν ακόμα μία φορά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άψογη συμπεριφορά τους και τους εύχονται ολόψυχα να συνεχίσουν μία ανοδική πορεία στο λύκειο, συμμετέχοντας πάντα σε τόσο δημιουργικές και βιωματικές δράσεις.

Εντυπώσεις της μαθήτριας Κάκια Βασιλικής (Γ1)

Στις 10 Απριλίου η τάξη μας πραγματοποίησε μια τριήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα. Πρώτος μας προορισμός ήταν το μαγευτικό λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από το οποίο μεταφερθήκαμε στην πανέμορφη Κέρκυρα. Αρχικά οι μαθητές έκαναν μια πρώτη γνωριμία με την πλατεία Σπιανάδα και την παλιά πόλη. Έπειτα, ακολούθησε η επίσκεψη στο βιωματικό μουσείο “CASA PARLANTE”, στο οποίο οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την καθημερινότητα των ευγενών του νησιού το 19ο αιώνα όσο ξεναγούνταν στο αρχοντικό. Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με περιήγηση (με το λεωφορείο) στα αξιοθέατα της Κέρκυρας και επίσκεψη στο Κανόνι και στην Παναγία Βλαχερνών. Η πρωινή ξενάγηση τελείωσε με μια βόλτα στο κτήμα «Μον Ρεπο», την περιήγησή μας στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης και την επίσκεψή μας στον Άγιο Σπυρίδωνα. Μετά το μεσημεριανό γεύμα οι μαθητές απόλαυσαν μια υπέροχη βόλτα στην Παλαιοκαστρίτσα, όπου κάποιοι από αυτούς ανέβηκαν ως την Μονή Υπέργιας Θεοτόκου Παλαιοκαστρίτσας. Την τρίτη και τελευταία μέρα της εκδρομής μας επισκεφθήκαμε το Παλιό Φρούριο και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Αφήσαμε πίσω μας την πανέμορφή Κέρκυρα οπλισμένοι με τις ωραιότερες αναμνήσεις και εμπειρίες! Αυτή η εκδρομή θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές όλων μας!

Κάκια Βασιλική (Γ1)

Back to top button
Close
Close