Ειδήσεις

Εκδήλωση Κούλογλου στο Ευρωκοινοβούλιο: Θεσσαλία και Aν. Μακεδονία-Θράκη μετά τις καταστροφές

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Tετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου για την ανάδειξη των προβλημάτων και την πορεία ανασυγκρότησης των πληγεισών ,από την Κλιματική Κρίση, Περιφερειών της Θεσσαλίας και της Αν. Μακεδονίας κ. Θράκης.

Στην εκδήλωση με τίτλο “Oι περιφέρειες που έπληξε η κλιματική κρίση – Ανασυγκρότηση και προοπτικές – Αγροδιατροφή και τουρισμός” που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, οι αιρετοί και αρμόδιοι παράγοντες των δύο περιοχών είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την ανασυγκρότηση των Περιφερειών τους και να καταθέσουν τις ενστάσεις τους για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα του κυβερνητικού σχεδιασμού. Ακόμη σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διερευνήθηκαν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανασύνταξη των περιοχών και οι εναλλακτικές προοπτικές που μπορεί να προκύψουν μέσα από τη σύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας για τις περιπτώσεις των δύο περιφερειών επεσήμανε πως αποτελούν προειδοποιητικό σήμα για όλη την Ευρώπη και τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την κλιματική κρίση για πολλές περιφέρειες της Ε.Ε και κυρίως του ευρωπαϊκού νότου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γεωργίας Τουρισμού-Πολιτισμού Περιφ. Θεσσαλίας Γιάννης Αναστασίου έκανε λόγο για την προτεραιοποιήση των αναγκών για την ανασυγκρότηση της περιοχής αλλά και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μελλοντικών φαινομένων. Όπως επεσήμανε εάν είχαν γίνει προληπτικές δράσεις τα προηγούμενα χρόνια στη Θεσσαλία, οι επιπτώσεις των καταστροφικών φαινομένων θα ήταν σημαντικά λιγότερες.

Ακόμη κατήγγειλε την προβληματική διαδικασία διαβούλευσης του σχεδίου ανασυγκρότησης της περιοχής από την κυβέρνηση , στηλιτεύοντας το γεγονός πως η κυβέρνηση έδωσε για διαβούλευση στην αγγλική γλώσσα(!) το πανάκριβο σχέδιο ανασυγκρότησης που πρότεινε μία ολλανδική εταιρεία επιλεγμένη από την κυβέρνηση. Παρουσίασε μάλιστα συνοπτικά την αντιπρόταση της ομάδας επιστημόνων που συγκρότησε αφιλοκερδώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία στηρίζεται σε μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις και λύσεις με μικρότερο κόστος που καθιστούν το σχέδιο πιο βιώσιμο.

Back to top button
Close
Close