Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η αναδρομική έκθεση “Terra Memoria” της Αγλαΐας Χριστιανού στη Δημοτική Πινακοθήκη

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα του Σαββάτου τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης “Terra Memoria” της εικαστικού Αγλαΐας Χριστιανού στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Η έκθεση που γίνεται υπό την επιμέλεια της ιστορικού της τέχνης Μάγδας Κουμπαρέλου,παρουσιάζει έργα των τελευταίων εικοσιπέντε χρόνων της κ. Χριστιανού από το 1996 έως το 2021.

Στο έργο της πραγματεύεται την έννοια του χώρου σαν κατοίκηση (οίκος-σπίτι), αλλά και σαν ένας διάλογος του έσω με το έξω, μια συνομιλία της μνήμης του χώρου, αλλά και τα βιώματα των παιδικών χρόνων σε σχέση με αυτόν. Μνήμη και τόπος στα παλιότερα έργα της καλλιτέχνιδας είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα παιδικά της χρόνια στη γενέτειρα της την Λάρισα.

Σκηνές της καθημερινότητας στην πόλη της, μεταφέρονται στα έργα της δημιουργώντας ένα πάζλ από σκόρπιες μνήμες, οι οποίες με την πάροδο των χρόνων και τις εσωτερικές διεργασίες, αποκτούν άλλη υπόσταση και δυναμική.

Τα έργα της, εγκαταστάσεις στο χώρο και επιτοίχια, είναι καμωμένα με ταπεινά καθημερινά υλικά (αυτά της Arte povera), όπως ξύλα, λαμαρίνες, μικροαντικείμενα, χαρτόνια, σχοινιά, χώμα, άχυρα, κ.α.

“Η έκθεση της κ. Χριστιανού έχει μία μοναδικότητα, καθώς μας γυρίζει στη Λάρισα του χθες” επεσήμανε κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων και πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιουνίου.

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια:

Back to top button
Close
Close