ΠολιτισμόςΤρίκαλα

Εγκαινιάστηκε η έκθεση κεντήματος και ζωγραφικής με έργα της Dr Matveyeva Julia, και μαθητών δημοτικών σχολείων των Τρικάλων

Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης κεντήματος και ζωγραφικής με έργα της Dr Matveyeva Julia, καθηγήτριας του Kharkiv National University και μαθητών Δημοτικών Σχολείων των Τρικάλων για την ειρήνη. Η έκθεση τιτλοφορούνταν «Για την Άνοιξη που έρχεται, την Ανάσταση … και την Ειρήνη» και πραγματοποιείται στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό (Μουσείο Τσιτσάνη).

Την έκθεση διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων με πρωτοβουλία του Διευθυντή Χρήστου Τρικάλη, σε συνεργασία με τη δημιουργό και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Τρκκαίων και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνος Μπάρδας και ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Τρικάλων, Πύλης και Γαρδικίου π. Παντελεήμων.

Επίσης παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Έφη Λεβέντη, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.

Η κα Julia Matveyena μίλησε για τον πόλεμο που ήρθε απρόσμενα στην πόλη της το Χάρκοβο και αναφέρθηκε στα έργα που είναι δουλεμένα στο χέρι, έχουν έντονα και επιβλητικά χρώματα που ελκύουν το μάτι, συγκινούν και αποτυπώνουν τον εσωτερικό κόσμο και τα συναισθήματα της ζωγράφου – αγιογράφου που με λεπτομέρεια και ζωντάνια απέδωσε εικαστικά σκηνές από τη φύση και την εκκλησιαστική ζωή. Διαχέεται έντονο το μήνυμα της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και της Ανάστασης.

Η καλλιτέχνης στην ομιλία της ανέφερε ότι όλη η έκθεση είναι αφιερωμένη στην τοπική κοινωνία και αποτελεί ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για τη θερμή υποδοχή, τη φιλοξενία και την αγάπη που πρόσφερε απλόχερα στην οικογένειά της!

Ζωγράφισαν μαθητές που φοιτούν σε σχολεία των Τρικάλων, αλλά και προσφυγόπουλα από τη Συρία, το Ιράκ, την Ουκρανία και άλλες χώρες στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης.

Αξίζει να αναφέρουμε τη σημαντική βοήθεια της εθελοντικής ομάδας Act4volunteers – ΕΝ ΔΡΑΣΗ.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, έως τη Μεγάλη Δευτέρα τις ώρες 9:00 – 15:00 και 18:00 – 21:00.

Back to top button
Close
Close