Επιχειρείν

Δυναμικό ξεκίνημα για το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στη Λάρισα.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ παρουσίασε απόψε επίσημα την δραστηριοποίησή του στη Θεσσαλία με νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Λάρισας, στη συμβολή των οδών Ρούσβελτ και Πατρόκλου.

Η επίσημη παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ κ. Νίκο Μακρυπλίδη, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Διβάνη,  σε μια τελετή που συντόνισε ο διευθυντής του Ομίλου στη Λάρισα, κ. Αναστάσιος Γούσιος.ΟΜΗΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑ (2)

Ο κ. Μακρυπλίδης εστίασε στη συνταγή του Ομίλου, που είναι η σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας, αναφέρθηκε στην εβδομηντάχρονη ιστορία του Ομίλου, τις ευκαιρίες σπουδών για τα νέα παιδιά, τις σπουδές στο Κολέγιο, αλλά και τα μεταπτυχιακά. Εξήγησε, γιατί επιλέχθηκε η Θεσσαλία και η Λάρισα (μετά την Αθήνα και τον Πειραιά), εξήρε τη δυναμική της περιοχής μας και μίλησε για την αναγκαιότητα να γίνει η Ελλάδα κέντρο Εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Μεγ. Βρετανίας με μια ισχυρή βιομηχανία εκπαίδευσης, με έσοδα που ξεπερνούν ετησίως τα 100 δισ. λίρες.

«Θα μπορούσε η εκπαίδευση στην Ελλάδα να είναι ένας ισχυρός πυλώνας εισροής εσόδων, όπως ο τουρισμός» τόνισε ο κ. Κακρυπλίδης.

ΟΜΗΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑ (6)

ΟΜΗΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑ (5)

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο δημοσιογράφος και καθηγητής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ, Γιώργος Αυτιάς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μπουτίνας, ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Νταής, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης, ο αντιπρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Χρήστος Γιακουβής, ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας Πύραρχος Ζήσης Μπρούζας, ο εκδότης της larissanet κ. Χρήστος Μπεχλιβάνος, ο διευθυντής της τηλεόρασης Θεσσαλία κ. Γιάννης Κολλάτος, εκπρόσωποι του Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής μας.

Αναλυτικά, από την παρουσίαση η ιστορία και οι δράσεις του Ομίλου:

ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΛΑΡΙΣΑ

Από το 1946…

– Το 1946 μία ομάδα προσωπικοτήτων της πνευματικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, πιστεύοντας πως μόνο μέσα από την Παιδεία μπορεί να ανακάμψει μία χώρα, ιδρύει τον ΟΜΗΡΟ. Μεταξύ αυτών:

ο Δημήτριος Αβραμίδης, εμπνευστής της ίδρυσής του και γενικός γραμματέας του Δ.Σ.,

o ακαδημαϊκός Δημήτριος Λαμπαδάριος,

η δημοσιογράφος-λογοτέχνης Μαίρη Μπουσμπουρέλη,

οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Ι. Κουγιουμτζέλης, Θ. Αναγνωστόπουλος-Πρύτανης,

ο ιδρυτής του Εθνικού Ωδείου, Μανώλης Καλομοίρης,

ο συγγραφέας Στράτης Μυριβήλης.

 φιλοσοφία και οι αξίες αυτών των ανθρώπων έθεσαν τα θεμέλια του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ.

1955 – Πρώτη φορά στη χώρα μας προσφέρονται προγράμματα κατάρτισης γραμματέων και λογιστών.

– 1960 – Δημιουργείται η «Δημοσιογραφική Σχολή ΟΜΗΡΟΣ». Πολλοί καταξιωμένοι δημοσιογράφοι αρχίζουν την επιτυχημένη τους καριέρα από εδώ!

– 1981 – Λειτουργούν οι πρώτες «Επαγγελματικές Σχολές ΟΜΗΡΟΣ», θέτοντας τις βάσεις για τη μεγάλη πορεία του Ομίλου στη μεταλυκειακή εκπαίδευση.

– Νέοι σπουδαστές αποκτούν για πρώτη φορά πρόσβαση σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Πληροφορική και τις Νέες Τεχνολογίες!

– 1992 – Ιδρύεται το «Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο ΟΜΗΡΟΣ» και προσφέρει πτυχία αναγνωρισμένα από το ελληνικό Κράτος.

– 1994 – Δημιουργείται ο θεσμός των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχει ηγετική θέση στο χώρο, προσφέροντας κρατικά πτυχία αναγνωρισμένα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ παράλληλα δημιουργεί προγράμματα καινοτόμα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς. Ταυτόχρονα, επενδύει σε άριστες τεχνολογικές υποδομές, σε ανθρώπινο δυναμικό υψηλών προδιαγραφών, αλλά και σε συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες νέων τεχνολογιών.

– 1997 – Ιδρύεται το Aegean College. Ο νέος αυτός φορέας ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στηρίζει τις δραστηριότητές του σε υψηλού επιπέδου υποδομές και αναπτύσσει σχέσεις γόνιμης συνεργασίας με εκπαιδευτικά ιδρύματα παγκόσμιας εμβέλειας, προσφέροντας προπτυχιακά (Bachelor) και μεταπτυχιακά (Master) προγράμματα υψηλού επιπέδου.

Οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες του ΟΜΗΡΟΥ εκσυγχρονίζονται, επεκτείνονται και προσαρμόζονται στις νέες απαιτήσεις της αγοράς.

Ιδρύεται η ΟΜΗΡΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, θυγατρική εταιρεία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, ένας από τους πρώτους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που ανέπτυξαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (e-learning).

– Έχει συνεργαστεί με μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα (ALPHA BANK, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) και μεγάλες εταιρείες για την εκπαίδευση του προσωπικού τους.

larissanet.gr

Back to top button
Close
Close