Πολιτισμός

Δράσεις ενημέρωσης σε κοινωνικά ζητήματα

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αγιάς και συγκεκριμένα οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας πραγματοποίησαν δράσεις ενημέρωσης προς τους πολίτες που αφορούν ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Άνοιας-Ε.Π.Α.ΨΥ του Δήμου Λαρισαίων υλοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγιάς «Χρυσαλλίδα», ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με θέμα «Άνοια και νόσος Alzheimer». Ομιλητές της δράσης ήταν η κ. Πανταζή Ευαγγελία, νευρολόγος , η κ. Μπογιατζίδου Ολυμπία, νευροψυχολόγος, καθώς και η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Ημέρας Άνοιας κ. Τζιάρτα Μαρία.
Το Κέντρο Ημέρας Άνοιας- ΕΠΑΨΥ στοχεύει στην ολιστική και πολυδιάστατη αντιμετώπιση της νόσου για τον ίδιο τον ασθενή με πλήθος άλλων θεραπειών πέραν της φαρμακευτικής θεραπείας, αλλά και στην ανάγκη ενημέρωσης, εκπαίδευσης, υποστήριξης και ανακούφισης της οικογένειάς του. Έχει έδρα στην οδό Βενιζέλου 141 με τηλέφωνο επικοινωνίας 2410-257478 και οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.
Με γνώμονα την ευαισθητοποίηση των πολιτών, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, σε συνεργασία με τη διευθύντρια κ. Πέτκου Στέλλα, πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης στο Νηπιαγωγείο Ανάβρας και συγκεκριμένα στους γονείς των μικρών μαθητών με θέμα τις σχέσεις μεταξύ των παιδιών στη νηπιακή ηλικία, τον σχολικό εκφοβισμό και τους τρόπους αντιμετώπισης ενός τέτοιου περιστατικού.

Back to top button
Close
Close