Ειδήσεις

Δικηγόρος ο νέος υποψήφιος για τη δημαρχία στη Λάρισα

Το χρονικό μίας προαναγγελθείσας αλλαγής εκτυλίχθηκε χθες, στα γραφεία της πολιτικού μηχανικού Ρένας Καραλαριώτου, όπου η παράταξη «Λάρισα Μπροστά» απέκτησε νέο επικεφαλής τον δικηγόρο Θανάση Μαμάκο.

Ο τελευταίος, μεθοδικά και με συνέπεια όλο αυτό το διάστημα, εργαζόταν διακριτικά για τη συγκεκριμένη ημέρα, χτίζοντας συμμαχίες αλλά και ένα προφίλ που θα του έδινε την ευκαιρία να αναλάβει την ηγεσία της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ποιος εξάλλου θα μπορούσε να ξεχάσει τη σύνεση που επέδειξε το 2019, όταν έκανε το βήμα πίσω για να επουλωθούν οι πληγές του σχίσματος του 2014 και να επανέλθει η ενότητα στα κεντροδεξιά αυτοδιοικητικά της πόλης…

Έτσι, άπαντες γνώριζαν πως ο Θανάσης Μαμάκος θα ήταν ο διάδοχος της Ρένας Καραλαριώτου, με τον Μάριο Ξηρομερίτη στο πλαίσιο μίας υγειούς συνδιεκδίκησης, να καταγράφει αξιόλογη παρουσία στη χθεσινή ψηφοφορία.

Ωστόσο, η είδηση ήρθε από τις πρώτες δηλώσεις του νέου επικεφαλής, ο οποίος διακριτικά μεν, αλλά απολύτως κατανοητά, προανήγγειλε την υποψηφιότητά του για τη δημαρχεία! Το έκανε σαφές σε δύο μάλιστα, σημεία της δήλωσής του, όταν αρχικά μίλησε για διεύρυνση της παράταξης και για συνδιαμόρφωση ενός σχεδίου ανάπτυξης και προόδου για το δήμο Λαρισαίων, το οποίο θα κληθούν οι συμπολίτες να το εγκρίνουν στην κάλπη. Ενώ στη συνέχεια ζήτησε συνέργειες για να χτιστούν «ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης, σεβασμού, ενότητας και υπευθυνότητας προς την κοινωνία της Λάρισας για να δημιουργήσουμε μία νέα ελπίδα για τον τόπο, που τόσο έχει ανάγκη η Λάρισα που αγαπάμε.»

Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν, με το πότε να απομένει πλέον και το αν να έχει ήδη απαντηθεί σχετικά με την υποψηφιότητα Μαμάκου.

Ανοιχτούς λογαριασμούς ωστόσο, επιχειρεί να διατηρήσει η πολιτικός μηχανικός Μαίρη Καμηλαράκη που ενώ με δήλωσή της είχε προαναγγείλει το ενδιαφέρον της για το δήμο ως υποψήφια δήμαρχος, χθες δεν παρέστη στη διαδικασία επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους. Φρόντισε όμως με επιστολή της προς την παράταξη, να ξεκαθαρίσει πως παραμένει «ζεστή» για το δήμο, επιμένοντας σε μία ανοιχτή διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου δημάρχου. Άποψη που ωστόσο  ελάχιστα απηχεί στους συναδέλφους της. Ακόμη και ο Μάριος Ξηρομερίτης που υπήρξε κάποτε θιασώτης αυτής, την χαρακτήρισε προχθές μιλώντας στο onlarissa.gr ανεδαφική.

Εκ των πραγμάτων το momentum πλέον «δείχνει» τον 45αρη Θανάση Μαμάκο, ως το αντίπαλο δέος, απέναντι στον 70αρη νυν δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη. Με τον πολιτικό χρόνο βέβαια που μας χωρίζει μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, να είναι… επικίνδυνα επαρκής για κάθε είδους εξέλιξη που ενδεχομένως θα αλλάξει δεδομένα και συσχετισμούς…

Απόστολος Ράιδος

Back to top button
Close
Close