ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ

Διαβάστε στο Νικολάκη την αποθέωση Σκρέκα, το βαφτιστήρι του Μπάρδα, τη νέα μεταγραφή Αγοραστού και όλα τα παραλειπόμενα της επίσκεψης Μητσοτάκη

*** Καλή εβδομάδα και καλή Σαρακοστή. Χαμόγελα και ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις των τοπικών στελεχών της ΝΔ μετά την πολύ επιτυχημένη περιοδεία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε Λάρισα αλλά και το πέρασμα από τη Βασιλική Καλαμπάκας.

***Ως οικοδεσπότης υποδέχτηκε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου στη Θεσσαλία ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας. Ήταν συνέχεια δίπλα στον Πρωθυπουργό και καθόταν στην πρώτη σειρά των καθισμάτων στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Θεσσαλία 2030. Ο κ. Σκρέκας συνομιλούσε συνέχεια με το διπλανό του Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ από πολλούς ομιλητές ανάμεσα σε αυτούς και τον Πρωθυπουργό δέχτηκε τα εύσημα για τον τρόπο διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης στη χώρα μας.

***Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων Γιάννης Κουτσονάσιος δέχτηκε τα συγχαρητήρια του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού Στέλιου Κονταδάκη (υπεύθυνο οργάνωσης εκδηλώσεων και περιοδειών της ΝΔ) για την παρουσία εκατοντάδων Τρικαλινών στη μεγάλη συγκέντρωση της ΝΔ στη Λάρισα.

*** Κομψή, χαμογελαστή και με σπορ ντύσιμο βρέθηκε δίπλα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθ’ όλη την περιοδεία του στη Λάρισα η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα. Απέφυγε τα «τσαρτσαρίσματα» με άλλους συναδέρφους για μια θέση δίπλα στο Μητσοτάκη ωστόσο διακριτικά τις στιγμές που έπρεπε βρέθηκε δίπλα τους έχοντας σύντομες και ουσιαστικές συζητήσεις…

***Ο Πρωθυπουργός το πρωί του Σαββάτου ιδιαίτερα ορεξάτος βρέθηκε και στην περιοχή μας. Βουλευτές και αυτοδιοικητικοί του νομού ήταν εκεί για να τον υποδεχτούν και να του εκφράσουν τις ευχαριστίες για το μεγάλο έργο της κατασκευής του Βόρειου Τμήματος της Ε 65. Πάντα δίπλα του ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας μαζί με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

*** Στο πλαίσιο της επίσκεψης Μητσοτάκη στο εργοτάξιο της Ε 65 στη Βασιλική είχαμε και πολλά παραλειπόμενα. Ανάμεσα σε αυτά πολλά πειράγματα δέχτηκε ο Ντίνος Μπάρδας. Ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας ήταν συνέχεια δίπλα στο βαφτιστήρι του Κωνσταντίνο Μιχαλάκη (υιό του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου) ο οποίος εργάζεται ως μηχανικός στα έργα της Ε 65.

 

***Εκεί ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος. Διακριτικός και σοβαρός είχε, όπως μαθαίνω, μια ουσιαστική συζήτηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Αβραμόπουλος άκουσε από τα χείλη του Υπουργού τα χρονοδιαγράμματα των μεγάλων έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα ανοίγοντας νέους αναπτυξιακούς δρόμους. Ο νεαρός υποψήφιος Δήμαρχος έχει ιδιαίτερες σχέσεις με το περιβάλλον του Υπουργού καθώς είναι φίλος με το Διευθυντή του Υπουργού Διομήδη Νταούλα. Ο Αβραμόπουλος ανοίγει το βηματισμό του και με ουσιαστικές κινήσεις δείχνει η εξωστρέφεια είναι ένα από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα στο δρόμο για τη διεκδίκηση της δημαρχίας.

*** Αφού ξεπροβόδισε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος πήγε στα Γρεβενά, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανηφόρισε προς την Καλαμπάκα. Εκεί έχοντας στο πλευρό του τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μπουτίνα απόλαυσε τον καφέ του μαζί με φίλους. Στην παρέα ήταν και ο γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής Σωτήρης Φαμίσης. Μπουτίνας και Φαμίσης συνόδευσαν τον Περιφερειάρχη στη βόλτα που έκανε στην αγορά της Καλαμπάκας όπου είχε την ευκαιρία να χαιρετίσει και να συνομιλήσει με πλήθος κόσμου μιας και η περιοχή το τριήμερο κατέγραψε πληρότητες που άγγιξαν το 100%. Πληροφορίες, από την ιερά πόλη των Σταγών  αναφέρουν πάντως πως ίσως δούμε τον κ. Φαμίση και στο ψηφοδέλτιο Αγοραστού… Για να δούμε…

*** Αποφασισμένος να προχωρήσει το θέμα η διαχείριση του Δάσους Περτουλίου αποκλειστικά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εμφανίζεται ο Πρύτανης Νίκος Παπαϊώαννου. Ο Πρύτανης δεν φέρεται να υποκύπτει σε «σειρήνες» μικροσυμφερόντων της περιοχής και είναι ανένδοτος στο να προχωρήσει σε μια ολιστική αναπτυξιακή προσέγγιση περαιτέρω αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της περιοχής. Έπρεπε μετά από χρόνια να μπει μια τάξη και ο Πρύτανης είναι αυτός που φαίνεται ότι θα τη βάλει…

***Μπορεί οι εθνικές εκλογές να προηγούνται παρόλα αυτά βλέπουμε ότι το αυτοδιοικητικό παιχνίδι έχει ανοίξει για τα καλά… Ιδιαίτερα στην Πύλη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Χήρας κινείται δυναμικά επιδεικνύοντας και μια μεγάλη σοβαρότητα. Όπως ο ίδιος έλεγε στις αρχές της εβδομάδας καλούμενος να σχολιάσει γιατί δεν πήγε στην παρουσία Τσίπρα στη Φιλύρα «δεν πρόκειται να πάω σε κομματικές εκδηλώσεις». Κάτι που τήρησε καθώς δεν πήγε ούτε στην Ομιλία Μητσοτάκη στη Λάρισα. «Θα πάω μόνο σε εκδηλώσεις όλα εκείνων των πολιτικών προσώπων που με τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση της ανακοίνωσης της συνεργασίας μου με τον κ. Τσούτσια». Καθαρές κουβέντες από Χήρα που δείχνει να αντιλαμβάνεται την αυτοδιοίκηση μακριά από κόμματα και ταμπέλες. Για να δούμε αν θα τηρηθούν και στη συνέχεια αυτά…

***Πολλά εσωκομματικά προβλήματα φέρεται να «γέννησε» στις τάξεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων καθώς το «κόψιμο» Τσάκαλου δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Τρικάλων που τον τελευταίο χρόνο εμφανιζόταν ως υποψήφιος βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχτηκε μεγάλη ψυχρολουσία μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου. Πάντως ο ίδιος έσπευσε να δικαιολογήσει την όλη στάση «ως κόψιμο γιατί κάποιοι εσωκομματικοί αντίπαλοι φοβόταν ότι θα έπαιρνε εκείνος την έδρα αν τελικά κατέβαινε». Μετά τον Τσάκαλο βέβαια και η σύζυγος του Σάκη Παπαδόπουλου, Ρωρώ, τάραξε τα εσωκομματικά νερά με την επιλογή της αν ευχηθεί στους τέσσερις από τους έξι συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα απόνερα των επιλογών φέρεται σύμφωνα με μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αφήνουν τραύματα που δύσκολα θα επουλωθούν μέχρι τις εκλογές. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

*** Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε και την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την ενεργό πολιτική καθώς όπως ανακοίνωσε δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις προσεχείς εκλογές. Πολλά τα ρεπορτάζ και οι αναλύσεις που έγιναν. Ωστόσο θα σας θυμίσω σήμερα και ένα Τρικαλινό που διαδραμάτισε ρόλο για την αναρρίχηση του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ. Πρόκειται για τον Θόδωρο Σκρέκα (πατέρα του Υπουργού Κώστα) ο οποίος το μακρινό 1997 συμμετείχε στην επονομαζόμενη «ομάδα των λοχαγών» που άνοιξε το δρόμο για τον Κώστα Καραμανλή. Συγκεκριμένα το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου 1997 19ης Φεβρουαρίου 1997 συγκεντρώνονται στο σπίτι Βαρβιτσιώτη, μαζί με τον Θόδωρο Σκρέκα οι εξής βουλευτές: Γ. Αλογοσκούφης, Αθ. Βαρίνος, Χ. Βυζοβίτης, Αθ. Δαβάκης, Γ. Καλός, Γ.Καρασμάνης, Αν. Καραμάριος, Κ. Καραμηνάς, Β. Κορκολόπουλος, Θ.Λεονταρίδης, Λ. Λυμπερακίδης, Π. Μελάς, Αθ. Νάκος, Ν. Νικολόπουλος, Γ.Ορφανός, Ελ. Παπαγεωργόπουλος, Στ. Παπαδόπουλος, Χαρ. Παπαθανασίου, Β.Πάππας, Ευ. Πολύζος, Σπ. Σπύρου, Απ. Σταύρου, Ν. Τσιαρτσώνης, Σ.Τσιτουρίδης, Αντ. Φούσσας, Αθ. Χειμάρας, Π. Ψωμιάδης. Η κίνηση αυτή δίνει το σύνθημα  ότι ήρθε η ώρα της εκλογής ηγεσίας του κόμματος από τη νέα γενιά της παρατάξεώς μας. Έτσι ο Καραμανλής γίνεται αρχηγός της ΝΔ και ο μακροβιότερος μέχρι σήμερα πρόεδρος της.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

***Νέα εκδήλωση μαθαίνω πως πρόκειται να κάνει η ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων με θέμα το αγροτικό στις 6 Μαρτίου. Στην πόλη μας θα βρεθούν οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστιάνα Καλογήρου και Κώστας Μπαγινέτας μαζί με τον σύμβουλο του Υπουργού ΥΠΑΑΤ και πρώην Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα. Η εκδήλως γίνεται σε συνεργασία με τον Γραμματέα Αγροτικού της ΝΔ Ανδρέα Καρασαρίνη και θα είναι εξόχως ενδιαφέρουσα.

***Με το ψηφοδέλτιο του κόμματος του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου κατεβαίνει υποψήφιος ο πρέσβης Νίκος Κοτοπούλης. Ο ορμώμενος από Ολλανδία με καταγωγή από το Καστράκι Καλαμπάκας υπήρξε παλιότερα συνεργάτης του πρώην υπουργού Νίκου Λέγκα και σήμερα όπως λένε οι πληροφορίες θα είναι υποψήφιος με την Πανελλήνια Πατριωτική Ενωση του επιχειρηματία Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Γ.Μ

Back to top button
Close
Close