ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ

”Διαβάστε στο Νικολάκη”: Η Χαρά, ο ‘γαλάζιος τίγρης’ που καθάρισε για Μαράβα & το μήλο της έριδος για τα πολιτικά γραφεία!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην πόλη μας. Η μεγάλη παρέλαση πραγματοποιήθηκε χωρίς κάποιο παρατράγουδο. Εκείνο, όμως, που συζητήθηκε δεόντως στα πολιτικά πηγαδάκια ήταν η παρουσία της κα Χαράς Ξάνθης στην εξέδρα των επισήμων. Η γνωστή δημοσιογράφος τον τελευταίο χρόνο λειτουργεί ως υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ, χωρίς ακόμη, να έχει επίσημα ανακοινωθεί από το κυβερνών κόμμα. Ωστόσο αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το θράσος με το οποίο η κα Ξάνθη παρουσιάζεται σε διάφορες εκδηλώσεις πλασαριζόμενη κάθε φορά δίπλα στις επίσημες αρχές του τόπου μας. Καλό είναι να ειπωθεί ότι στο πρωτόκολλο και στην εθιμοτυπία δεν υπάρχει πουθενά ως τίτλος, ο υποψήφιος βουλευτής. Θα περιμέναμε από μια νέα κοπέλα να λειτουργεί με μια διαφορετική αντίληψη σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν μπορεί για παράδειγμα ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής της ΝΔ να είναι εκτός της εξέδρας των επισήμων και στην εξέδρα να είναι μια υποψήφια – υποψήφια βουλευτής του κόμματος.

***Την ευκαιρία να ασκήσει ανέξοδη κριτική στον Υπουργό Κώστα Σκρέκα άδραξε ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Χάιδος με αφορμή το νομοσχέδιο για τις ΔΕΥΑ. Προφανώς ανέξοδη γιατί ο κ. Χάιδος ξέχασε να αναφέρει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που το 2016 πέρασε στο Υπερταμείο την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ. Η αλήθεια είναι ότι έψαξα να βρω κάποια δήλωση τότε του κ. Χάιδου γι’ αυτό ωστόσο τίποτα δεν ευρέθη. Θα μου πείτε τότε δεν ασχολούταν με την πολιτική. Ωστόσο αν θέλει να κάνει σοβαρές παρεμβάσεις καλό είναι να διαβάζει εις βάθος κάποια θέματα και όχι επιφανειακά για χάρη εντυπώσεων. Και αν θέλει να απαντήσει κάτι ο κ. Χάιδος και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλό είναι να μας πούνε για ποιο λόγο θέλουν να παραμείνει ο δημόσιος έλεγχος και η εποπτεία των ΔΕΥΑ στη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και όχι να υπάρξει ένας δημόσιος έλεγχος μέσω μιας Ανεξάρτητης Δημόσιας Ρυθμιστικήςς Αρχής; Μήπως για να αποφασίζει ο εκάστοτε Υπουργός και η εκάστοτε κυβέρνηση αν θα επιβάλλει πρόστιμα στους Δήμους; Αυτά είναι ρουσφέτια. Και καλό είναι να θυμηθούν ότι

2015-2019: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιβλήθηκαν συνολικά μόλις 9 πρόστιμα στις ΔΕΥΑ. 2019- 2020: Κυβέρνηση ΝΔ, επιβλήθηκαν συνολικά 62 πρόστιμα.

***Διάφορα σενάρια διακινήθηκαν την τελευταία βδομάδα περί συμμετοχής τελικά του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών. Τα σενάρια έκλεισε με το πιο κατηγορηματικό τρόπο όταν ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός μιλώντας στη Λέσχη 97,6 σημείωσε ότι «Στα Τρίκαλα φυσικά θα είμαστε μαζί με το Χρήστο Μιχαλάκη πάντα, είναι οικογένεια». Απλά και κατανοητά όπως πάντα τα είπε ο Περιφερειάρχης.

*** Και αν στο χώρο της ΝΔ δεν βλέπουν το Μιχαλάκη υποψήφιο, παρόλα αυτά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ κάποιοι τον θέλουν να είναι υποψήφιος βουλευτής. Πρόκειται για τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Τσιάρα ο οποίος δήλωσε ότι ο Μιχαλάκης θα είναι υποψήφιος βουλευτής και θα είναι πρώτος. Λέτε ο κ. Τσιάρας να θέλει την αποχώρηση Μιχαλάκη από το ψηφοδέλτιο Αγοραστού προκειμένου να αναπληρώσει εκείνος τη θέση του;

***Μήλον της έριδος όπως φαίνεται εξελίσσεται για τα «γαλάζια» πολιτικά γραφεία ο νευροχειρούργος Βασίλης Αναγνωστόπουλος. Την προηγούμενη εβδομάδα συμμετείχε σε ένα τραπέζι που έκανε ο γνωστός επιχειρηματίας Θόδωρος Ευθυμίου με συνδαιτημόνες μεταξύ άλλων τον πρώην Βουλευτή και Νομάρχη Ηλία Βλαχογιάννη και τον γιατρό Βασίλη Αναγνωστόπουλο. Κάποιοι έσπευσαν μετά από αυτό το τραπέζι να σχολιάσουν ότι επίκειται συνεργασία ενόψει των εκλογών μεταξύ Βλαχογιάννη και Αναγνωστόπουλου. Ωστόσο ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο κ. Αναγνωστόπουλος συμμετείχε σε ένα άλλο τραπέζι  με αφορμή την ονομαστική του εορτή ο γνωστός επιχειρηματίας της Πύλης Βαγγέλης Κουτής με τη συμμετοχή του Υπουργού Κώστα Σκρέκα. Αυτό το τραπέζι ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει νέα σενάρια για τον ποιο τελικά θα στηρίξει στις εκλογές ο κ. Αναγνωστόπουλος.

***Και μιας και αναφερθήκαμε στον Βαγγέλη Κουτή να του εκφράσουμε τα χρόνια πολλά της στήλης με αφορμή την ονομαστική του εορτή. Πέρα από κουμπάρος του Υπουργού Σκρέκα ο Κουτής θεωρείται ένα από τα δυνατά αυτοδιοικητικά στελέχη της Πύλης και μετά τη σύμπραξη Χήρα – Τσιούτσια τα δεδομένα  στην περιοχή αλλάζουν.

*** Θα σας μεταφέρω και όσα ακούγονται στην Πύλη σχετικά με την απόφαση της ΝΔ να διοργανώσει χθες το απόγευμα εκδήλωση στη Λυγαριά με θέμα το αγροτικό. Σύμφωνα με τις πηγές μου, η κίνηση αυτή αποτελεί μια απάντηση στην τελευταία επίσκεψη Τσίπρα στην περιοχή. Για κάποιους άλλους αποτελεί μια στήριξη στο Δήμαρχο Μαράβα ο οποίος άκουσε ουκ ολίγα σχόλια σχετικά με την παρουσία του στην επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λυγαριά. Πάντως για το Μαράβα μάλλον καθάρισε ο «γαλάζιος» τίγρης Κώστας Ζούρτος ο οποίος με θητεία στα αγροτικά τόσο ως Αντιδήμαρχος όσο και ως Γραμματέας Αγροτικών της Νομαρχιακής της ΝΔ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του κυβερνώντος κόμματος κάνει στη Λυγαριά την εκδήλωση. Πάντως τα σενάρια για συνεργασία του Μαράβα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματούν καθώς στην Πύλη ακούγεται ότι με την παράταξή του το επόμενο διάστημα θα συνεργαστεί γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή που θα σημάνει και τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον νυν δήμαρχο.

***Με το ακουστικό στο αυτί είναι όπως πληροφορούμαστε είναι ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ Γιάννης Κουτσονάσιος. Ο γνωστός γιατρός περιμένει την απάντηση της βουλευτή της ΝΔ Νόνης Δούνια σε πρόσκληση που της απεύθυνε προκειμένου να είναι κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση που ετοιμάζει για τις γυναίκες.

*** Με πυρετώδεις ρυθμούς και χαμηλούς τόνους εργάζεται ενόψει των εορτών του Πάσχα ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου  Τρικκαίων Νίκος Σακκάς. Ο Σακκάς μαζί με τις υπηρεσίες εργάζονται ώστε και φέτος τα δέματα αγάπης μέσω του ΤΕΒΑ και του Κοινωνικού Παντοπωλείου να φτάσουν στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκες και σε αυτές τις γιορτές. Άλλωστε ο υπερδραστήριος Αντιδήμαρχος έχει βάλει το δικό του αποτύπωμα όλα αυτά τα χρόνια στο σημαντικό τομέα που του έχει ανατεθεί και έχει ως μέλημα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην πόλης μας.

***Σήμερα αντί για κουΐζ για θα σας δείξω την παρακάτω φωτογραφία. Θα ήθελα πολύ να έχω βάλει ένα ακουστικό μέσα σε αυτό το αμάξι και να σας μεταφέρω  ότι μπορεί να συζητάνε…

Γ. Μ

Back to top button
Close
Close