Ειδήσεις

Διάγγελμα Μητσοτάκη Πέμπτη 21/4: Επίσημες ανακοινώσεις για Πάσχα και άρση μέτρων

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει διάγγελμα, εξηγώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το Πάσχα και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Θα έχει προηγηθεί η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής που θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και θα κάνει την εισήγηση της στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των προθέσεων του χθες το απόγευμα, μιλώντας στην Ακαδημία στελεχών της ΝΔ. Μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως είπε, η κυβέρνηση θα προσδιορίσει με ακρίβεια πότε «θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος». Ημερομηνία ορόσημο, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, τα μέσα Μαΐου, «όπου σκοπεύουμε να ανοίξουμε τον τουρισμό μας -ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για την ελληνική οικονομία».

Η κόπωση της κοινωνίας από το παρατεταμένο lockdown είναι γνωστή στο Μέγαρο Μαξίμου και αναγνωρίζουν ότι οι περισσότεροι πολίτες είναι κουρασμένοι από αυτή την κατάσταση. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι «η υγειονομική κρίση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της» και θέλει να παρουσιάσει ο ίδιος στους πολίτες το φως στην άκρη του τούνελ αυτής της περιπέτειας. Στις ανακοινώσεις θα περιλαμβάνεται η απόφαση της κυβέρνησης για την συνέχιση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών, ειδικά σε περιοχές της επαρχίας όπου δεν υπάρχει ιδιαίτερη διάδοση του κορωνοϊού και την πίεση του ΕΣΥ.

Back to top button
Close
Close