Ειδήσεις

Δημοσκόπηση Metron: Κοντά στις 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, εκτίναξη του ΚΙΝΑΛ στο 18,5%

Διαφορά λίγο μικρότερη των 12 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας και εκτίναξη του Κινήματος Αλλαγής σε υψηλά διψήφια ποσοστά καταγράφει η εκτίμηση ψήφου στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Αναλυτικά, η εκτίμηση ψήφου ανά κόμμα που κατεγράφη είναι η εξής (σε παρένθεση το ποσοστό χωρίς αναγωγή):

ΝΔ: 36% (29,1%)

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: 24,2% (19,6%)

ΚΙΝΑΛ: 18,5% (15%)

ΚΚΕ: 5,4 (4,4%)

ΕΛΛ. ΛΥΣΗ: 5% (4,1%)

ΜέΡΑ25: 4,1% (3,3%)

sdfsdfs© Παρέχεται από: capital.gr sdfsdfs

Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 36%,  “κανενάς” απαντά το  27%, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 16%, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μπαίνει για πρώτη φορά στο “παιχνίδι”, με 8%.

fdsdfsdfs© Παρέχεται από: capital.gr fdsdfsdfs

Προς σωστή κατεύθυνση κινείται η χώρα, εκτιμά το 39%, ενώ προς τη λάθος κατεύθυνση κρίνει το 53%, με το 5% να θεωρεί ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν ούτε προς τη μία, ούτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Το 34% εκτιμά ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι η πανδημία του κορονοϊού, ενώ το 32% “βλέπει” την οικονομία και την ακρίβεια ως το πλέον σημαντικό ζήτημα.

Μάλλον αρνητικές εκτιμά τις επιδόσεις της κυβέρνησης στο πεδίο της πανδημίας το 56%, μάλλον θετικές το 33%, ενώ “ούτε θετικές ούτε αρνητικές”  τις χαρακτηρίζει το 11%.

Αρνητικές επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία “βλέπει” το 61%, θετικές το 27%, “ούτε θετικές ούτε αρνητικές” το 11%.

Back to top button
Close
Close