Ειδήσεις

Δημοσκόπηση: Πεπεισμένοι για την ανάγκη μάσκας οι μεγαλύτεροι σε ηλικία

Παγιωμένη παραμένει η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ 14 μήνες μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, με το κυβερνών κόμμα να διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 16,5%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 39,5% (έναντι 41,5% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση του Ιουλίου), και τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει σταθερός (23%), Tο Κίνημα Αλλαγής να καταγράφει 6,5% (από 6%), το ΚΚΕ 5,5% (5%), η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 4% (3,5%), η ΜέΡΑ 25 2,5% (σταθερό), άλλο κόμμα 6% (7%), Λευκό/άκυρο/αποχή 5% (σταθερό) και δεν ξέρω/αναποφάσιστοι δηλώνει το 8% του δείγματος (7%).

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψήφων η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 17,5%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 41,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής να καταγράφει 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 4% η ΜέΡΑ 25 2,5% (σταθερό), άλλο κόμμα 6,5% , δεν ξέρω/αναποφάσιστοι δηλώνει το 8,5% του δείγματος.

Σχεδόν έξι στους δέκα πολίτες υποστηρίζουν την κυβερνητική στάση στα ελληνοτουρκικά, όμως μόλις ένας στους 10 δηλώνει ότι πιστεύει ότι η Άγκυρα έχει διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης. Αντίθετα, σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες αξιολογούν αρνητικά τη γερμανική στάση στα ελληνοτουρκικά, ενώ αντίθετα το 76% επικροτούν τη γαλλική στάση.

Οι αποφάσεις/ενέργειες της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά κινούνται σε σωστή κατεύθυνση δηλώνει το 58% των ερωτηθέντων συνολικά, δηλαδή σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση το 21% (έναντι 17% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση το 37% (έναντι 38%). Το 19% των ερωτώμενων (έναντι 20% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση) δηλώνει ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά κινούνται μάλλον σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 15% (16%) δηλώνει ότι κινούνται σίγουρα σε λάθος κατεύθυνση. 8% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ (9%).

Back to top button
Close
Close