Ειδήσεις

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το νέο κλειστό Γυμναστήριο της Πύλης

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο της κατασκευής του νέου σύγχρονου κλειστού Γυμναστηρίου δυναμικότητας 490 θέσεων στην Πύλη Τρικάλων. Στον «αέρα» βρίσκεται η δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το κλειστό Γυμναστήριο πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο επιφάνειας 18.601,74 m2, στο Οικοδομικό Τετράγωνο Γ 78  του οικισμού της Πύλης, στο οποίο βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα των διδακτηρίων του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Πύλης.

 

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη αθλητική Περιφέρεια της χώρας με συνεχείς διακρίσεις και επιδόσεις. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε την κατασκευή ενός διαγενεακού έργου στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των κατοίκων της περιοχής της Πύλης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κλειστό Γυμναστήριο, πλήρως εξοπλισμένο, που πληροί τις προδιαγραφές για τη διοργάνωση Αγώνων Πρωταθλήματος και διαθέτει όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους. Με σχεδιασμό, στρατηγική και σε  συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία και τους συλλόγους,  υλοποιούμε  έργα σημαντικά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών  και ισόρροπα κατανεμημένα που επιπλέον δημιουργούν και θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 

Το έργο

Το κτίριο του κλειστού Γυμναστηρίου  περιλαμβάνει:

  • Χώρο αθλητικών δραστηριοτήτων
  • Κερκίδες για 490 θεατές
  • Γραμματεία – Γραφείο γυμναστών
  • Ιατρείο – αναρρωτήριο
  • Κυλικείο
  • Βοηθητικοί χώρους:

–           χώροι υγιεινής αθλούμενων και κοινού

–           αποδυτηρίων (ανδρών-γυναικών)

–           αποθήκη

–           χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων

  • Ημιυπαίθριο χώρο

 

Προβλέπονται οικοδομικές εργασίες και εργασίες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, καθώς και εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου .

Back to top button
Close
Close