Τρίκαλα

Δεν έχουν τέλος στα Τρίκαλα οι διαδικτυακές απάτες!

Δεν έχουν τέλος οι διαδικτυακές απάτες και παρά τις συχνές επισημάνσεις της ΕΛ.ΑΣ., πολλοί συμπολίτες πέφτουν θύματα απατεώνων, που τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά. 

Δυο τέτοιες απάτες εξιχνιάσθηκαν στα Τρίκαλα , όπου οι δράστες επικοινώνησαν με πολίτες, που είχαν αναρτήσει αγγελίες στο διαδίκτυο και κατάφεραν να πάρουν τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής, μεταφέροντας στη συνέχεια χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε δικούς τους, με τη συνολική λεία  να ανέρχεται στις 15.800 ευρώ!

Φρένο στη δράση των απατεώνων έβαλε η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας. Και στις περιπτώσεις, οι δράστες εντόπισαν αγγελίες πολιτών στο διαδίκτυο και αφού επικοινώνησαν μαζί τους παριστάνοντας τους ενδιαφερόμενους, κατάφεραν να τους αποσπάσουν κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής, προκειμένου δήθεν να καταθέσουν το συμφωνημένο χρηματικό ποσό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

 

Συστάσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  υπενθυμίζει στους πολίτες:

• Για κατάθεση χρημάτων αρκεί μόνο να δώσετε τον IBAN του λογαριασμού σας και τίποτα άλλο. Ποτέ μην αποκαλύπτετε τους κωδικούς σας στο ebanking, τα στοιχεία της κάρτας σας ή τυχόν κωδικούς μίας χρήσης (OTP) που θα λάβετε εκείνη τη στιγμή.

•Σε περίπτωση που ο αντισυμβαλλόμενος ισχυριστεί ότι έχει προβεί στην κατάθεση των χρημάτων στο λογαριασμό σας, ελέγξτε οι ίδιοι το ακριβές ποσό και μη βασίζεστε σε τυχόν αποδείξεις που μπορεί να σας αποστείλει, καθόσον υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι πλαστές.

Back to top button
Close
Close