Δίπλα στην Αστυνομική Διευθ. Τρικάλων και ο Μητροπολίτης Τρίκκης Χρυσόστομος

Η ασφάλεια όλων στους δρόμους και στους κοινόχρηστους χώρους είναι ευθύνη και δικαίωμα κάθε πολίτη, μικρού και μεγάλου. Για τον λόγο αυτό, η Τροχαία Τρικάλων σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία Τρικκαίων ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη σωστή χρήση ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων. Δίπλα στο έργο της Τροχαίας και της Αστυν. Διεύθυνσης Τρικάλων και ο Μητροπολίτης Τρίκκης …κ.Χρυσόστομος που στηρίζει το έργο τους. Έτσι με τις ευλογίες του και ο Αστυνομικός Τόλης Μουτσικόπουλος…ενημέρωσε μαθητές & ποδηλάτες για την τήρηση των νέων μέτρων!
Βασικοί κανόνες:
Για ποδηλάτες
Κινούμαστε πάντα στον ποδηλατόδρομο και όχι στο πεζοδρόμιο.
Δεν τρέχουμε με υπερβολική ταχύτητα.
Φοράμε πάντα κράνος και φροντίζουμε να έχουμε φώτα/ανακλαστικά στο ποδήλατό μας.
Σεβόμαστε τους πεζούς και δίνουμε προτεραιότητα όπου χρειάζεται.
Για πεζούς
Περπατάμε στον πεζόδρομο, όχι στον ποδηλατόδρομο.
Προσέχουμε όταν τον διασχίζουμε, κοιτώντας πρώτα δεξιά κι αριστερά.
Δεν παίζουμε ή καθόμαστε πάνω στον ποδηλατόδρομο.
Σεβόμαστε ο ένας τον άλλον
Οι ποδηλατόδρομοι και οι πεζόδρομοι είναι φτιαγμένοι για να μπορούμε όλοι να κινούμαστε με ασφάλεια και άνεση.Με προσοχή και ευγένεια αποφεύγονται τα ατυχήματα.
Η σωστή χρήση ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων δεν είναι απλώς κανόνας – είναι στάση ζωής που μας προστατεύει και μας κάνει καλύτερους πολίτες.