Πολιτισμός

Γουίλι Όγκιερ: Οι αρνητές του κορονοϊού πρέπει να μένουν εκτός ΜΕΘ σε περίπτωση συμφόρησης

Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα του κόσμου που είναι μέχρι και σήμερα αρνητές του κορονοϊού, οι οποίοι αντιτίθενται σε οποιοδήποτε μέτρο αφορά την υγειονομική κρίση της πανδημίας και φυσικά δεν έχουν σκοπό να εμβολιαστούν μόλις διατεθεί το εμβόλιο κατά του ιού.

Σε όλους αυτούς αναφέρθηκε ο Ελβετός κορυφαίος οικονομολόγος γύρω από θέματα υγείας, Γουίλι Όγκιερ, προκαλώντας αίσθηση με την πρόταση του, να χάνουν τη θέση τους στα κρεβάτια των εντατικών σε περίπτωση του τα νοσοκομεία βρεθούν σε συμφόρηση.

Ο ίδιος μίλησε στο ελβετικό μέσο Tages Anzeiger και είπε ότι το αν είναι κάποιος αρνητής ή όχι απέναντι στον κορονοϊό, θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, αν προκύψει η ανάγκη να παρθεί μια σχετική απόφαση σε ένα νοσοκομείο που ασφυκτιά από τους αρρώστους.

«Προτείνω οι αρνητές του κορονοϊού να χάνουν το δικαίωμα τους για ένα κρεβάτι νοσοκομείου ή μία κλίνη ΜΕΘ σε περίπτωση συμφόρησης. Όποιος συλλαμβάνεται να παραβιάζει εσκεμμένα τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Προτείνω αυτοί οι άνθρωποι να καταχωρίζονται με το όνομά τους και, σε περίπτωση πίεσης, να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας», δήλωσε ο οικονομολόγος.

«Αυτό συμβαδίζει με την αρχή εκείνος που μολύνει να πληρώνει το αντίτιμο».

Επίσης διευκρίνισε: «Μιλάω απλώς για τις περιπτώσεις συμφόρησης. Όταν τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν μπορούν να παρά να αποφασίσουν σε ποιον θα δώσουν κρεβάτι».

Στη συνέχεια κατέληξε λέγοντας: «Νομίζω ότι είναι πιο δίκαιο κάποιος αυτοαποκαλούμενος επαναστάτης του κορονοϊού να μένει πίσω».

Η πρόταση αυτή προέκυψε τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση. Τα νοσοκομεία έχουν πλέον στη διάθεση τους το στρατό, ενώ πλήττεται αρκετά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς τα γραφεία του βρίσκονται στην Ελβετία, με δεκάδες εργαζόμενους να βγαίνουν θετικοί στον κορονοϊο.

Back to top button
Close
Close