FashionLifestyle news

Γλαύκη – Σάσα Πακάλη, η αγαπημένη μας fashion εμμονή!

Η Γλαύκη – Σάσα Πακάλη είναι η αγαπημένη fashion εμμονή για τις απανταχού γυναίκες που αγαπούν το ανεπιτήδευτο στυλ και ξέρουν από καλό ντύσιμο. Ξεκινώντας με το Glafkisdolcevita.com, έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στο γυναικείο κοινό που πλέον την ακολουθεί πιστά. We love fashion …we respect Γλαύκη!

Στην Ελισσάβετ Δόλια

 

  • Πώς ξεκίνησε το Glafkisdolcevita.com; Ποια ήταν η πρώτη σου ανάρτηση και ποιες οι σκέψεις σου κοιτώντας πίσω στο χρόνο;

Τελικά τα χρόνια περνούν. Πρέπει να ήταν πριν περίπου 15 χρόνια, στην ακμή των πρώτων Blogs. Το ξεκίνησα περισσότερο σαν απωθημένο. Θα πω την αλήθεια, δεν θυμάμαι την πρώτη ανάρτηση, θυμάμαι όμως πολύ καλά το feeling. Ενθουσιασμός, αγνότητα, ταυτότητα. Για πρώτη φορά δινόταν το βήμα σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους, με πολλά όμως ταλέντα, να ξεδιπλώσουν πόθους, όνειρα, σχέδια, με τρόπο αβίαστο και μοναδικό. Τα πρώτα Blogs είχαν ταυτότητα, είχαν προσωπικό αποτύπωμα. Μετά τη δεκαετία του ‘80, ένιωσα για πρώτη φορά πως υπήρχε παρθενογένεση σε πάρα πολλά πράγματα.

  • Πως προέκυψε το όνομα του blog και πώς επέλεξες τη θεματολογία πού θα περιείχε αυτό;

Το όνομα προέκυψε από την ομώνυμη ταινία του Φελίνι, η ακμή και η παρακμή μία ανάσα μακριά. Σ’ όλα τα πράγματα υπάρχουν δυο όψεις, όπως και στη μόδα, εξάλλου δεν θα μπορούσα νομίζω ν’ ασχοληθώ με κάτι άλλο.

  • Σύζυγος, μαμά και εργαζόμενη γυναίκα… Πώς τα προλαβαίνεις όλα αυτά; Περιέγραψε μας μια μέρα σου

Οι μέρες μου είναι γενικώς απαιτητικές. Ξυπνάω κάθε μέρα στις 5, εκτός από τα Σαββατοκύριακα, που το ρίχνω λίγο έξω και ξυπνάω στις 7. Δεν παραπονιέμαι, πάντα ήμουν πρωινός τύπος. Θέλω μέχρι τις 3 που επιστρέφει η κόρη μου να έχω τελειώσει τον μεγαλύτερο όγκο της καθημερινής μου δουλειάς, η οποία περιλαμβάνει άπειρα πράγματα, τα οποία δεν φαίνονται στους αναγνώστες. Γι’ αυτό με ενοχλεί, όταν μιλούν με υποτιμητικό τρόπο για τους influencers συνολικά. Η δουλειά που κάνουμε δεν έχει μόνο απαιτήσεις, άγχος αλλά μας εξαντλεί, καθώς απαιτούνται ατελείωτες ώρες εργασίας. Υπάρχουν μέρες που νιώθω πως οι υποχρεώσεις δεν θα τελειώσουν ποτέ. Για να μπορεί κάποια, όχι εγώ μόνο αλλά κάθε γυναίκα, εργαζόμενη και μη, καθώς και οι γυναίκες που μένουν σπίτι και εκείνες εργάζονται ακατάπαυστα, να ανταπεξέλθει, χρειάζεται αυστηρό πρόγραμμα. Ο αυστηρός προγραμματισμός για μένα είναι τρόπος ζωής.

  • Ποια είναι η επιτυχία ενός blog; Ποια είναι τα στοιχεία αλλά και οι γνώσεις που θα έπρεπε να διαθέτει κάποιος για να το κάνει πράξη;

Αρχικά να μην θεωρείς τον εαυτό σου επιτυχημένο, γιατί αν το κάνεις αυτό, μένεις στάσιμος. Η επιτυχία για κάθε Blog αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων. Ο πιο βασικός για ‘μένα είναι η ταυτότητα και η πρόταση. Με λίγα λόγια να έχεις να δείξεις κάτι που αποτελεί δική σου ταυτότητα και αυτό το κάτι να αποτελεί και πρόταση. Και ν’ αλλάζεις με το πέρασμα των χρόνων. Έχω αλλάξει πολλά πράγματα από τότε που ξεκίνησα μέχρι τώρα. Εξάλλου και οι εποχές αλλάζουν με κατακλυσμιαίο τρόπο, άρα αν μείνεις πίσω από την εποχή σου, θα υπάρχει πρόβλημα. Από εκεί και ύστερα και οι συνθήκες. Οι συνθήκες μπορούν να ευνοήσουν κάποιο Blog.

  • Πόσες ώρες αφιερώνεις καθημερινά για το blog σου;

Περίπου δώδεκα ώρες μαζί με τις εξωτερικές δουλειές όμως που χρειάζεται.

  • Θεωρείς ότι οι Ελληνίδες ακολουθούν τη μόδα πιστά;

Οι Ελληνίδες, όπως και οι Ιταλίδες, όπως και οι Αμερικάνες εμπνέονται από τα σύγχρονα πρότυπα. Παλιά αυτό γίνονταν από τα περιοδικά. Επίσης από τα video clips. Ξεχνιούνται οι αφίσες που είχαμε κρεμασμένες στα δωμάτια μας; Οι εποχές όμως αλλάζουν, είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που μεταβάλλεται, άρα τώρα εμπνέονται κυρίως από τις εικόνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τη στάση ζωής  των γυναικών που ακολουθούν.

  • Τί συμβουλή θα έδινες σε μια γυναίκα για να είναι πάντα καλοντυμένη;

Μετά από τόσα χρόνια κατάλαβα πως η κομψότητα είναι ξεκάθαρα υποκειμενική υπόθεση. Κάτι που θεωρώ εγώ κομψό ή προχωρημένο, κάποιος άλλος μπορεί να το θεωρεί κακόγουστο. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό. Η δημοκρατικότητα της διαφορετικής άποψης ανοίγει και νέους ορίζοντες. Η συμβουλή που δίνω πάντα, άσχετα με την κομψότητα είναι μία: να πειραματίζεστε, να μην φοράτε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Άπειρα, διαφορετικά ρούχα και αξεσουάρ σας περιμένουν εκεί έξω να σας ανοίξουν νέους στιλιστικούς δρόμους.

 

  • Πολλά νέα κορίτσια φέρουν τον τίτλο των influencers. Θεωρείς ότι είναι σωστό αυτό και ποια τα χαρακτηριστικά ενός σωστού influencer;

Νομίζω πως αυτή η ερώτηση θ’ άξιζε να γίνει σ’ έναν διαφημιστή. Όμως θα πω αυτό, παλιά ανακάλυπταν ένα νέο μοντέλο τυχαία, λόγου χάρη στο μετρό ή στο λεωφορείο. Ανακάλυπταν ένα νέο ταλέντο πάλι τυχαία. Το γεγονός πως τα μέσα δίνουν τη δυνατότητα σ’ όλους να κάνουν αυτό που ονειρεύονται είναι σπουδαίο. Καταργούν κάθε κοινωνική διάκριση. Το ποιος όμως αξίζει θα φανεί στο τέλος και στη διαχρονικότητα του.

 

  • Πόσο εύκολο είναι να βγάλει κάποιος χρήματα απ΄ αυτή τη δουλειά, την ενασχόληση με το blogging; Και με το σωστό τρόπο πάντα…

Όσο εύκολο είναι να πας να δουλέψεις σε μία εταιρεία και να θες στο πρώτο εξάμηνο να παίρνεις τα χρήματα που παίρνει ο διευθυντής σου. Θέλει χρόνο, δουλειά, όπως όλα άλλωστε.

 

  • Κορονοϊός και εγκλεισμός. Πως το διαχειρίστηκες και ποιες οι σκέψεις σου αλλά και οι φόβοι σου για την περίοδο αυτή;

Πριν την πρώτη καραντίνα είχα ταξιδέψει στο Λονδίνο, στις εκθέσεις μόδας και εκεί κατάλαβα το τσουνάμι που μας έρχεται. Πρώτη φορά οι εκθέσεις άδειες και ένας αδιόρατος φόβος σκέπαζε τα κεφάλια μας. Η πρώτη καραντίνα πέρασε πιο ήπια, ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Θυμάμαι ένα βράδυ που είχαν κοιμηθεί όλοι στο σπίτι και βγήκα στο μπαλκόνι και δεν περπατούσε στο δρόμο ούτε γάτα. Έβαλα τα κλάματα. Το ζούμε τώρα όλο αυτό; Σκέφτηκα. Δυσκολεύτηκα πολύ όμως στην τελευταία. Όταν έχεις και μικρό παιδί στο σπίτι αυτομάτως γινόσουν πολλά πράγματα μαζί: μάνα, σύζυγος, δασκάλα, εργαζόμενη  κ.ο.κ. Όλοι δυσκολεύτηκαν, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο. Με πλήγωσε που δεν πήγε δυο χρονιές το παιδί σχολείο.  Με πληγώνει κάθε μέρα ο πόλεμος που γίνεται στο διαδίκτυο. Ο πόλεμος στους δρόμους, οι άνθρωποι είναι έτοιμοι στα χαρακώματα… Φοβάμαι πολλά πράγματα αλλά προσπαθώ να ξεπεράσω δημιουργικά τους φόβους μου. Μα πιο πολύ φοβάμαι μήπως μέσα σ’ όλο αυτό το σκηνικό χάσουμε όλα εκείνα που ανέκαθεν μας έκαναν να ονειρευόμαστε.

  • Κλείνοντας θα ήθελα μια συμβουλή προς όλες τις γυναίκες…

Να μάθουν να λένε περισσότερα όχι απ’ ότι ναι!

 

Back to top button
Close
Close