Idees Sports

Γιουρόπα Λιγκ: Στα πέναλτι πήρε το τρόπαιο η Άιντραχτ Φρανκφούρτης από τη Ρέιντζερς

«Ήρωες» για τη γερμανική ομάδα, οι Ράφαελ Μπορέ και Κέβιν Τραπ. Ο πρώτος σοφάρισε στον κανονικό αγώνα το τέρμα του Αρίμπο με το οποίο είχαν προηγηθεί οι Σκωτσέζοι κι ευστόχησε και στο 5ο και καθοριστικό πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» απ’ τα 11 μέτρα, ενώ ο δεύτερος έπιασε το πέναλτι του Ράμσεϊ, προσφέροντας στην ομάδα του τη νίκη. Τεράστια απογοήτευση για τους Σκωτσέζους που πλησίασαν στο όνειρο, αλλά όπως και το 2008, έχασαν ξανά στον τελικό.

Η Άιντραχτ ήταν εξαρχής πολύ απειλητική και στο 20’ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως στην εξαιρετική ατομική προσπάθεια και το τελείωμα του Κνάουφ, ο ΜακΓκρέγκορ είχε «απάντηση», αποκρούοντας εντυπωσιακά στη γωνία του.

Οι Ρέιντζερς προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς και στο 26’ έχασαν την πρώτη δική τους ευκαιρία, με το υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ του Αρίμπο, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ απ’ το δεξί δοκάρι του Τραπ.

Στο 32’ ο Κόστιτς «έτρεξε» όλο το γήπεδο απ’ τα αριστερά και τελείωσε τη φάση με συρτό, γωνιακό πλασέ το οποίο πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 36’ ο Τραπ έδιωξε σε κόρνερ την πολύ επικίνδυνη κεφαλιά του Λάντστραμ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Τζακ βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή και σούταρε δυνατά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ απ’ τα δοκάρια της Άιντραχτ.

Η γερμανική ομάδα ξαναμπήκε με το πόδι στο… γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία στο 48’ με τον Λίνστραμ, το πλασέ του οποίου κόντραρε στο πόδι του Καμαρά και πέρασε ελάχιστα άουτ (κόρνερ) απ’ το δεξί δοκάρι του… ακινητοποιημένου ΜακΓκρέγκορ.

Οι Ρέιντζερς ωστόσο, ήταν εκείνοι που βρήκαν το δρόμο προς τα δίκτυα στο 57’ με τον Τζο Αρίμπο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τούτα που γλίστρησε και τον έχασε, με τον Νιγηριανό μέσο να βγαίνει στο τετ-α-τετ και να μην αστοχεί κάνοντας το 1-0 για τους Σκωτσέζους.

Ο σκόρερ των Ρέιντζερς μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα (59’) είχε και μία σωτήρια παρέμβαση με το στήθος στο πλασέ του Λίνστραμ, σώζοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Στο 67’ η Άιντραχτ «άγγιξε» την ισοφάριση, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Καμάντα στο τετ-α-τετ με τον ΜακΓκρέγκορ έφυγε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του γκολκίπερ της σκωτσέζικης ομάδας.

Back to top button
Close
Close