Ειδήσεις

Γεωργιάδης από Λάρισα: «Έργα ανακαίνισης άνω των 11 εκατ. ευρώ σε νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ

Έργα ανακαίνισης ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ για νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας υπέγραψε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης στη Λάρισα και συγκεκριμένα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου παρευρέθηκε σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σε συνάντηση που προηγήθηκε νωρίτερα στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ, παρουσία του διοικητή της κ. Φώτη Σερέτη, του διοικητή του ΠΓΝΛ κ. Δημήτρη Κατσικονούρη, του βουλευτή Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Κέλλα καθώς και εκπροσώπων γιατρών και προσωπικού του νοσοκομείου, έγινε εκτενής αναφορά στα απογευματινά χειρουργεία. Ικανοποιημένος με τα πρώτα δείγματα έδειξε ο κ. υπουργός. Όπως σημείωσε «τα απογευματινά χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό πηγαίνουν πολύ καλά. Είναι ακόμη μια επιλογή». «Όσοι τα πολεμούν, θέλουν να τα απαγορεύσουν. Εμείς είμαστε υπέρ της ελευθερίας. Είμαστε με το ΕΣΥ, όχι με τους κλινικάρχες».

«Ξεπεράσαμε τα 20 το απόγευμα, ενώ τα δύο από αυτά ήταν ανοιχτής καρδιάς» είπε ο κ. Κατσικονούρης, με τον καθηγητή Δημήτρη Ζαχαρούλη να κάνει λόγο για «ένα μέτρο διέξοδο για τους χειρουργούς για να εξυπηρετήσουν περισσότερο κόσμο, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν στις λίστες χωρίς να έχει μια διαφορετική επιλογή».

Μιλώντας για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο κ. Γεωργιάδης έμεινε στην καλή φήμη του και το χαρακτήρισε «απολύτως απαραίτητο για την ορθή λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης και της υπογραφής των συμβάσεων τόνισε «υπογράψαμε επτά διαφορετικές συμβάσεις συνολικού ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ για έργα ανακαίνισης σε νοσοκομεία της ευρύτερης Περιφέρειας. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης και τη δουλειά του Υπουργείου Υγείας και του ΤΑΙΠΕΔ τηρούμε τα χρονοδιαγράμματα. Όλα τα έργα της Περιφέρειας έχουν πλέον συμβασιοποιηθεί και ξεκινούν πολλά ολοκληρώνονται. Θα υπάρξει απορρόφηση 100% των πόρων και οι πολίτες μας θα απολαύσουν τις υπηρεσίες ενός πολύ καλύτερου νοσοκομείου. Το πρόγραμμα ανακαίνισης μέσω ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακαίνισης κτιριακών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την ίδρυσή του. Είμαι πολύ υπερήφανος που συντελείται επί της θητείας μου».

Back to top button
Close
Close