Ειδήσεις

Βόλος : Προκαταρκτική εξέταση για τη νοσηλεύτρια που δεν είχε εμβολιαστεί

Για τη νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Βόλου, που δεν είχε εμβολιαστεί και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Βόλου παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση.

Όπως αναφέρει το magnesianews, η γυναίκα απασχολούνταν στο εμβολιαστικό κέντρο του Κ.Υ. Βόλου και επειδή υπήρχε κίνδυνος διασποράς του ιού τέθηκε σε καραντίνα, ενώ οι εμβολιασμένοι συνάδελφοί της αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε rapid test.

Η εισαγγελέας που ανέθεσε την προκαταρκτική σε πταισματοδίκη, ζητά να πληροφορηθεί αν υπήρξε από την υπάλληλο, παραβίαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ποινικές κυρώσεις εναντίον όσων παραβιάζουν τα μέτρα που νομίμως έχουν διαταχθεί για να αποτραπεί η διάδοση της νόσου, προσβάλλοντας, με τη συμπεριφορά τους, θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά (ζωής, σωματικής υγείας κ.λπ.) ή θέτοντας αυτά σε κίνδυνο.

Από τα 60 άτομα που απασχολούνται στο Κ.Υ. Βόλου, περίπου 10 δεν έχουν εμβολιαστεί
Σημειώνεται στο τοπικό μέσο ενημέρωσης πως από τα 60 άτομα που απασχολούνται στο Κ.Υ. Βόλου (νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό όπως χειριστές μηχανημάτων, βοηθοί ακτινολόγων κ.α.), περίπου 10 δεν έχουν εμβολιαστεί. Στο Κέντρο Υγείας Βόλου λειτουργεί ταυτόχρονα εμβολιαστικό κέντρο το οποίο καθημερινά εμβολιάζει από 370 έως 400 άτομα, ενώ επίσης άλλα 100 άτομα εξυπηρετούνται στα ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας που λειτουργούν στο ίδιο κτίριο.
Πηγή: iefimerida.gr

Back to top button
Close
Close