Πολιτισμός

Βραβείο σε Λαρισαίους με φόντο την… πανσέληνο

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ, Η ΜΑΡΙΑ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΑΝΤΟΣ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «BENESHA PROJECT FULL MOON»

Το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό «Lighting Awards 2020» κέρδισε η ομάδα των  τριών Λαρισαίων που πέρυσι τον Σεπτέμβρη διοργάνωσε, επιμελήθηκε και εκτέλεσε το έργο «Interactive Projection Mapping». Ο Αλέξανδρος Σακελάρης, η Μαρία Ζησοπούλου και ο Θοδωρής Ράντος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Benesha Project Full Moon, μιας διακαλλιτεχνικής βραδιάς κάτω από το φως της πανσελήνου που υλοποιήθηκε στην αυλή του Playhouse Atelier στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, παρουσίασαν μια βραδιά γεμάτη βιντεοπροβολές, εγκαταστάσεις, bobypainting, performances, μουσική και το πρώτο διαδραστικό Projection Mapping.Η Interactive Light Designs και οι συνεργάτες της στα Lighting Awards 2020  - larissanet.gr

Και γι’ αυτό το Projection Mapping κέρδισαν το ασημένιο βραβείο στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το περιοδικό Build της Boussias Communications, με την επιστημονική συνεργασία της archisearch.gr και την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων. Ο Αλέξανδρος Σακελάρης του Playhouse Atelier που είχε τη διαχείριση του φεστιβάλ θα πει στην «Ε» ότι «Είμαι πολύ χαρούμενος για το βραβείο αυτό γιατί μαρτυρά την ισχυρή και συνεχή δέσμευση του Playhouse Atelier στις τέχνες, αναγνωρίζοντάς τες ως μια προκλητική και όμορφη αντανάκλαση της κοινωνίας μας.
Και είναι διπλή η χαρά μου που το φεστιβάλ έγινε στον κήπο της Δημοτικής Πινακοθήκης συνενώνοντας το παλιό με το νέο, με τους σύγχρονους καλλιτέχνες να εμπνέονται από το κλασικό. Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα που παράχθηκε έξω από την Πινακοθήκη θα άρεσε και στους δημιουργούς που βρίσκονται και εντός Πινακοθήκης».
Η δημιουργός Μαρία Ζησοπούλου (MAZi) που είχε την επιμέλεια του Φεστιβάλ θα τονίσει με τη σειρά της ότι «Το πνεύμα της ομαδικότητας και της κοινής δημιουργίας φέρνει όμορφα αποτελέσματα, αυτό αποδεικνύεται με την τιμητική βράβευση του έργου της Interactive Light Designs που παρουσιάστηκε στο Benesha Project τον Σεπτέμβριο του 2019 στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας στο Playhouse Atelier.Πανσέληνος Archives - Τι Νέα Λάρισα;

Η ομάδα του Playhouse έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρονιά ότι στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση και δίνει βήμα σε νέους ανθρώπους να παρουσιάσουν το έργο τους, έτσι δόθηκε και σε μένα η ευκαιρία να επιμεληθώ αυτό το Project. Επιθυμία μου ήταν να παρουσιάσουμε έργα σύγχρονα, με νέα μέσα παραγωγής και να προσφέρουμε μια ξεχωριστή εμπειρία μέσω της ματιάς των δημιουργών.
Παρουσιάσαμε βιντεοπροβολές, εγκαταστάσεις, bobypainting, performances, μουσική και το πρώτο διαδραστικό Projection Mapping που έγινε στην Ελλάδα το οποίο μας χάρισε και το δεύτερο βραβείο στα “Lighting Awards” στην κατηγορία Projection Mapping».
Ο Θοδωρής Ράντος της Interactive Light Designs που είχε τη διαχείριση για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Interactive Projection Mapping παίρνοντας τη σκυτάλη θα επισημάνει ότι «Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς που διακριθήκαμε, μαζί με τους συνεργάτες μας με δύο μοναδικά έργα σε έναν σημαντικό διαγωνισμό όπως τα Lighting Awards 2020.
Αυτή η βράβευση ήρθε ένα μόλις χρόνο μετά από την έναρξη της δραστηριότητάς μας στον χώρο και στα πρώτα μας έργα. Ήταν πραγματικά τιμή μας να βραβευθούμε από μια τόσο έγκριτη επιτροπή και να βρεθούμε ανάμεσα σε τόσο δυνατές υποψηφιότητες και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου. Αν και παράξενος ο καιρός που διανύουμε, πιστεύουμε ότι η πανδημία είναι κάτι προσωρινό και δεν την αφήνουμε να εμποδίζει τη δημιουργικότητά μας» θα σημειώσει χαρακτηριστικά.

Back to top button
Close
Close