MUST Read

«Βούλιαξαν» από κόσμο τα χιονοδρομικά κέντρα…Οι λάτρεις του σπορ ετοιμάζουν νέες εξορμήσεις

Την τιμητική τους είχαν τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας, ύστερα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αδράνειας λόγω κορωνοϊού. Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που επέλεξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο να αποδράσουν για ημερήσια εκδρομή στη φύση, και βρέθηκαν στα χιονοδρομικά κέντρα. Εκμεταλλευόμενοι τις πρόσφατες χιονοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία Διομήδης, με τα πανέμορφα χιονισμένα τοπία αλλά και τις πίστες με φρέσκο πατημένο χιόνι άριστης ποιότητας, άνθρωποι όλων των ηλικιών πήραν τα βουνά και τα χιονοδρομικά «βούλιαξαν».

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως φάνηκε, ήταν αρκετά δύσκολη η διαχείριση τόσο πολλών επισκεπτών, και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας. Οι αποστάσεις ήταν αδύνατον να τηρηθούν, οι δε ουρές στα λιφτ, στις κάρτες έκδοσης εισιτηρίων, στις ενοικιάσεις εξοπλισμού είχαν αναμονή και μία και μιάμιση ώρα. Οι δε οδηγοί αναγκάζονταν να παρκάρουν το όχημά τους και 2 και 3 και 4 χλμ. μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο. Πολλοί ήταν εκείνοι που ευχαριστήθηκαν την απόδρασή τους στο βουνό, έστω και αν ‘βούλιαζε’ από κόσμο, υπήρξε όμως και ένα ποσοστό επισκεπτών που έμεινε δυσαρεστημένο από την πολυκοσμία και την μη εξυπηρέτησή του.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 16 Ιανουαρίου εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού, ένας θεσμός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκι Χιονοδρομίας (FIS-Federation International de Ski) που ξεκίνησε το 2007 με στόχο να γνωρίσει ο κόσμος τα χειμερινά αθλήματα και τον δραστήριο τρόπο ζωής στο βουνό και να παροτρύνει τα παιδιά και τους νέους να αγαπήσουν το βουνό και το χιόνι.

Back to top button
Close
Close