Design

Βαθύς καθαρισμός των χαλιών σας χωρίς τη χρήση χημικών!

 

Είτε είστε κάτοχος ενός κατοικίδιου ζώου, γονιός ενός μικρού παιδιού, είτε απλά έχετε στην παρέα σας κάποιον “απρόσεκτο” φίλο, είναι πιθανό να έχετε αναζητήσει στο διαδίκτυο λύσεις για το πως μπορείτε να αφαιρέσετε από τα χαλιά σας τους επίμονους λεκέδες. Μερικά από τα αποτελέσματα που μπορεί να ανακαλύψατε, σίγουρα αναφέρουν την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίας σε ένα επαγγελματία που ασχολείται ειδικά με τον καθαρισμό χαλιών. Ο καθαρισμός χαλιών από επαγγελματίες του χώρου είναι σίγουρα η βέλτιστη λύση, ωστόσο μπορεί κάλλιστα να γίνει και από εσάς τους ίδιους.

Ειδικά για όσους περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους αγοράζοντας βιολογικά προϊόντα στο μανάβικο της γειτονιάς τους, φαίνεται λίγο αντιφατικό να στραφούν στη χρήση άγνωστων χημικών ουσιών στα χαλιά τους, κάθε φορά που υπάρχει ένας λεκές που τους ταλαιπωρεί. Φυσικά κανένας δεν θέλει να ανησυχεί για τις χημικές ουσίες που πιθανόν χρησιμοποιήθηκαν για τον καθαρισμό του χαλιού του και μπορεί να βλάψουν εκείνο αλλά και τα παιδιά του.

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε στο σημερινό άρθρο τους πέντε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε ένα βαθύ καθάρισμα στα χαλιά σας, χωρίς τη χρήση “μυστηριωδών” και επιβλαβών χημικών ουσιών, ούτως ώστε να μπορείτε να επαναπαυθείτε με ηρεμία, σε ένα φρέσκο και πεντακάθαρο σπίτι.

Σπιτικό καθαριστικό με βάση το ξίδι

Ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστεί το λευκό ξίδι σε αυτή τη λίστα. Και αυτό γιατί το άσπρο αποσταγμένο ξίδι είναι ένα μυστικό όπλο που μπορεί να εντοπιστεί σε κάθε ντουλάπι. Υπάρχουν δεκάδες συνταγές βαθιού καθαρισμού ταπήτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και περιλαμβάνουν υλικά προσιτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, όπως το λευκό ξύδι, η μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Απομακρύνετε τις οσμές με μαγειρική σόδα

Ένα άλλο “μυστικό όπλο” που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον καθαρισμό των χαλιών σας είναι η μαγειρική σόδα. Μια απλή σκόνη καθαρισμού χαλιών που αποτελείται από μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και με 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας, θα καταφέρει να απομακρύνει οποιαδήποτε οσμή. Πασπαλίστε την πάνω από το χαλί και αφήστε την για τουλάχιστον μισή ώρα, ή περισσότερο, εάν είναι δυνατόν, και στη συνέχεια καθαρίστε το καλά. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε την ίδια ακριβώς διαδικασία και για τα χαλιά του αυτοκινήτου σας.

Μηχανή καθαρισμού χαλιών

Μπορείτε να καθαρίσετε με την ηλεκτρική σας σκούπα το χαλί σας, χρησιμοποιώντας τέσσερις διαφορετικές κατευθύνσεις ή μπορείτε να απλά να αφοσιωθείτε στην ολική εξαφάνιση του τοπικού λεκέ. Μερικές φορές, ωστόσο, αυτή η εργασία απαιτεί ένα μηχάνημα καθαρισμού χαλιών. Εάν έχετε ένα σπίτι με μοκέτα ως επί το πλείστον και έχετε κατοικίδια και παιδιά τα οποία πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν λεκέδες στο προστατευτικό του δαπέδου σας, το να αγοράσετε μια μηχανή καθαρισμού χαλιών ίσως και να είναι η μόνη σας επιλογή.

Εάν το σπίτι σας δεν παρουσιάζει υψηλή “κίνηση” πάνω στα σημεία των χαλιών σας, η ενοικίαση μιας μηχανής καθαρισμού χαλιών μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα για το χαλί σας. Απλώς μην αγοράζετε το υγρό καθαρισμού χαλιών που συνήθως προωθείται από τις εργοστασιακές οδηγίες της μηχανής. Αντ’ αυτού λοιπόν, προσπαθήστε να κάνετε αυτό που θα αναφέρουμε στη συνέχεια.

Σπιτικό απορρυπαντικό καθαριστικό

Δεν είναι υπέροχο όταν γίνεστε δέκτες μιας προσφοράς 2 σε 1; Μη μπερδεύεστε, δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε τίποτα από το σούπερ μάρκετ. Με αυτό το καθαριστικό σπιτικού χαλιού για βαθύ καθάρισμα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να ανακαλύψετε ακριβώς τι συμβαίνει με το καθαριστικό σας. Και φυσικά δεν θα σας κοστίσει τίποτα.

Εμπιστευτείτε έναν επαγγελματία

Μερικές φορές δεν έχετε το χρόνο ή τη θέληση, για να δημιουργήσετε τις δικές σας σπιτικές λύσεις και τα παρασκευάσματα καθαρισμού. Το πρόγραμμά σας μπορεί να είναι ήδη επιβαρυμένο και το να μάθετε να καθαρίζετε μόνοι σας αποτελεσματικά τα χαλιά σας μπορεί να μην προτεραιότητα.

Ευτυχώς, όλο και περισσότεροι επαγγελματίες καθαριστές χαλιών κάνουν μια στροφή προς μια οικολογική κατεύθυνση στον καθαρισμό τους που είναι ασφαλής για παιδιά αλλά και κατοικίδια. Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας για επαγγελματίες που ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν οργανικές μεθόδους χωρίς τη χρήση χημικών.

Back to top button
Close
Close