Idees Sports

Βαθμολογία UEFA: Η ήττα του Ολυμπιακού «πλήγωσε» την Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός γνώρισε “βαριά” ήττα με 4-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο “Καραϊσκάκης” για τους “16” του Conference League και βρέθηκε ένα… βήμα από τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, “πληγώνοντας” και την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Η Ελλάδα φαίνεται πια ότι θα χάσει τουλάχιστον μία ομάδα από τη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με τον Ολυμπιακό να επιτρέπει μάλιστα στο Ισραήλ να ξεφύγει στη βαθμολογία της UEFA, μετά τη νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι Ισραηλινοί πήραν 0,500 βαθμούς και ξέφυγαν από τη χώρα μας στη “μάχη” για την 16η θέση, όντας πολύ κοντά και στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε εκτός έδρας ήττα με 2-0 από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των “16” του Conference League και πλέον χρειάζεται υπέρβαση στη ρεβάνς της Τούμπας για να αποφύγει τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Παρότι είχε την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για γκολ και δύο δικά του λάθη στην άμυνα, επέτρεψαν στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ να σκοράρει δις με τον Πέτκοβιτς και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στο Conference League.

Η βαθμολογία της UEFA

14. Νορβηγία 31,625
15. Δανία 31,450
16. Ισραήλ 30,875
17. Ελλάδα 28,725

Back to top button
Close
Close