Ειδήσεις

«Αυτή η κυβέρνηση είναι εχθρός των κυνηγών»

Ομαδικά είναι τα πυρά των κυνηγών κατά της κυβέρνησης, μετά την πρόσφατη απόφασή της να ανοίξει το λιανεμπόριο και πλείστες άλλες δραστηριότητες της αγοράς, αλλά να διατηρήσει τους υφιστάμενους περιορισμούς στη μετακίνηση των κυνηγών προς την ύπαιθρο.

Σε ανακοίνωσή της η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος χαρακτηρίζει την απόφαση «χωρίς επιχειρήματα, χωρίς συζήτηση και διαφοροποιούμενη με την αντίθετη επιστημονική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Η κυβέρνηση μας είπε ότι οι κυνηγοί θα πρέπει να τη λογαριάζουν, πλέον, σαν… «εχθρό» τους».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας- Σποράδων Νήσων Βαγγ. Μπαλατσός καλεί τους κυνηγούς «να είναι κοντά στις Κυνηγετικές Οργανώσεις, αλλά κυρίως στους τοπικούς τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, καθώς οι εξελίξεις και οι αντιδράσεις απέναντι στους κυβερνητικούς παράγοντες θα είναι ραγδαίες και δυναμικές. Ο αγώνας μας για τη διεκδίκηση και την εδραίωση των δικαιωμάτων μας, για το ελεύθερο και παραδοσιακό κυνήγι, το οποίο όλοι απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα, συνεχίζεται δυναμικά, χωρίς υπαναχωρήσεις και ασκώντας σκληρή κριτική σ’ αυτούς που μας αδικούν και μας εμπαίζουν όχι μόνο λεκτικά αλλά και εμπράκτως».

Back to top button
Close
Close