Τρίκαλα

Ασύμφορη η λειτουργία των internet cafe και στα Τρίκαλα

Χωρίς πελάτες συνεχίζουν να λειτουργούν τα λιγοστά internet cafe μετά το πρόσφατο άνοιγμα… των κλειστών χώρων στην εστίαση. Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, πέντε πλέον έχουν απομείνει στην περιοχή μας, επειδή είναι υποχρεωμένοι να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού,  διαπιστώνουν πως η επαναλειτουργία των καταστημάτων τους είναι ανούσιο εγχείρημα. Και αυτό γιατί οι πελάτες τους είναι ηλικίας 18-30 ετών και για την ώρα ανεμβολίαστοι.

Έχοντας υποστεί μια τεράστια οικονομική αιμορραγία από την έναρξη της πανδημίας, με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμός τους να έχει παροπλιστεί, οι επαγγελματίες του χώρου καλούνται σήμερα να πρωταγωνιστήσουν σε ένα παραλογισμό, μένοντας όμηροι σε μια υπουργική απόφαση που δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κλάδου.Σε πρώτη φάση αυτό που ζητούν από την κυβέρνηση είναι να επανεξετάσει άμεσα το θέμα, ώστε το άνοιγμα του κλάδου να γίνεται σε υγιείς συνθήκες λειτουργίας ή να κρατήσει τα internet cafe κλειστά τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου, έως ότου με την εμβολιαστική κάλυψη στις νεανικές ηλικίες να είναι επαρκής, μέχρι το 60-65%.
Πάντως οι επιχειρήσεις των internet cafe, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπ. Οικονομικών απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του ενοικίου και για τον Ιούλιο.

Back to top button
Close
Close