Τρίκαλα

Απόστολος Κόκκοβας: 29 χρόνια ασφαλίζουμε τις πραγματικές σας ανάγκες  

 

Ισχυρή φερεγγυότητα και αξιοπιστία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και για το 2020 Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 9 Απριλίου οι ανακοινώσεις στα site των ασφαλιστικών εταιριών Ελλάδος οι δείκτες φερεγγυότητας SCR (Sufficient Capital Requirement – Επαρκές Κεφαλαιακές απαιτήσεις φερεγγυότητας ) όπου σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία από το Ν.4364/2016 όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουνε την εποπτική αρχή για την χρηματοοικονομική τους κατάσταση.

Μάλιστα εάν οι ελάχιστοι δείκτες φερεγγυότητας MCR ( Minimal Capital Requirement – ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις ) πέσουν κάτω του 100% τότε ΑΜΕΣΑ είναι υποχρεωμένη η ασφαλιστική εταιρία εντός 45 ημερών να παρουσιάσει στην Τράπεζα της Ελλάδος (εποπτική αρχή) ένα πλάνο αποκατάστασης , Solvency Plan. Με την Ελληνική Ασφαλιστική αγορά να διαθέτει στο σύνολό της απόλυτα ικανοποιητικά αποτελέσματα και για το 2020 παρότι διανύουμε ίσως την πιο δύσκολη περίοδο της πανδημίας διαπιστώνουμε πλέον ξεκάθαρα ότι οι πολίτες αποταμιεύουν μεθοδικά και με την μέγιστη φερεγγυότητα μέσω της Ιδιωτικής Ασφάλισης προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημά τους στην περίοδο Συνταξιοδότησης. Ένα Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα δεν κοστίζει τίποτε διότι απλά αποταμιεύεις σε ασφαλιστικούς οργανισμούς με ισχυρή φερεγγυότητα και αξιοπιστία ένα μέρος των χρημάτων σου , το οποίο θα έχεις την χαρά να απολαύσεις αφορολόγητα αργότερα μαζί με τις αποδόσεις του.

Η ποικιλία μάλιστα των αποταμιευτικών προγραμμάτων της αγοράς σου δίνει την δυνατότητα ανάλογα με το επενδυτικό σου προφίλ να πετύχεις μία εκπληκτική διασπορά των χρημάτων σου στην παγκόσμια οικονομία. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικά αποτελέσματα δεικτών φερεγγυότητας SCR των Ασφαλιστικών που μόλις ανακοινώθηκαν , όπως της MetLife που είναι στο 312% , της INTERAMERICAN EAEZ στο 133% , της ΕΘΝΙΚΗΣ στο 172% , της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ στο 174,61% , της INTERLIFE στο 178% , της ΥΔΡΟΓΕΙΟΥ στο 170,3% , της ALLIANZ 147% ,της GENERALI στο 150% , της EUROLIFE στο 169% ,της ERGO στο 159,1% κλπ. Οι παραπάνω δείκτες φερεγγυότητας είναι σαφώς πολύ υψηλότεροι αν ληφθεί υπόψιν η ελάχιστη κεφαλαιακή επάρκεια MCR που το SLOVENCY II θέτει ως απαιτούμενο.

Αναζητείστε τον επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή ο οποίος έχει την γνώση και εμπειρία να προσαρμόσει το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα στις ανάγκες του πελάτη και σχεδιάστε μαζί του το σίγουρο Μέλλον σας!

 

Back to top button
Close
Close