Γάμος - Βάπτιση

Απόγονος των Ρομανόφ Τσάρων παντρεύτηκε την Ιταλίδα αγαπημένη του.

Μετά από ένα αιώνα, απόγονοι τσάρων πάτησαν το πόδι τους επισήμως στο πρώην Λένινγκραντ και νυν Αγία Πετρούπολη, όπου παντρεύθηκε μεγαλοπρεπώς απόγονος των Ρομανόφ την Ιταλίδα αγαπημένη του.

Άγνωστο για ποιο λόγο ο Πούτιν συναίνεσε σε αυτό, αλλά εικάζεται ότι ήθελε να δείξει πως δεν αισθάνεται να απειλείται από τους φιλομοναρχικούς και παράλληλα δεν ήθελε να δώσει τροφή σε σχόλια της συγκεκριμένης μερίδας των ψηφοφόρων της χώρας. Όμως, το κατά πόσο έχει κληρονομικό αξίωμα στο θρόνο της Ρωσίας ο συγκεκριμένος, ειναι αμφιλεγόμενο, καθώς υπάρχει μεγάλη φαγωμάρα μεταξύ των απογόνων.

Ο Νικόλαος Β΄ εκθρονίστηκε το 1917 μετά από 304 χρόνια ηγεμονίας των Ρομανόφ και ένα χρόνο μετά εκτελέστηκαν 65 μέλη της οικογένειας. Πρόλαβαν και διέφυγαν στο εξωτερικό (πιθανώς και ως ασήμαντοι) περίπου 47 κοντοσυγγενείς των Ρομανόφ. Ο νιόπαντρος ειναι 40 ετών και τον βάφτισε στη Μαδρίτη ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ.

http://

 

Από το 1996 θεωρητικά ζει με τη μητέρα του στη Ρωσία, αλλά στην πραγματικότητα η μεν μητέρα δεν έφυγε ποτέ από την Μαδρίτη, ο δε γιος ζούσε εδώ και πάνω από δέκα χρόνια στις Βρυξέλλες. Για την ακρίβεια εκεί συζούσε με την μνηστή του τα τελευταία έξι χρόνια, όμως τώρα υπόσχονται ότι θα ζήσουν στη μητέρα Ρωσία μονίμως.

Ο Γεώργιος Μιχαήλοβιτς Ρομανόφ αποκαλείται και πρίγκηπας της Πρωσίας και μεγάλος δούκας της Ρωσίας. Η σύζυγος είναι Ιταλίδα, 39 ετών και λεγόταν Rebecca Virginia Bettarini ενώ τώρα προστέθηκε και το επώνυμο των Ρομανόφ (Victoria Romanovna Bettarini). Η σύζυγος διευθύνει το Ρωσικό Αυτοκρατορικό Ίδρυμα που ιδρύθηκε από τον Μιχαήλοβιτς το 2013 και είναι κόρη διπλωμάτη που υπηρετούσε τα τελευταία δέκα χρόνια στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο. Η νύφη έχει σπουδάσει κοινωνιολογία και γράφει και βιβλία επιστημονικής φαντασίας με το ψευδώνυμο  Georgina Perosch.

Back to top button
Close
Close