Τρίκαλα

Απο την εντυπωσιακή άνοδο κρατήσεων στην Ελάτη στις προοδευτικές ακυρώσεις του Νοεμβρίου

Είναι γεγονός ότι την  φετινή διαφορετική χρονιά, οι κρατήσεις για τις χειμερινές διακοπές από τους εκδρομείς πραγματοποιήθηκαν επί των πλείστων στα μέσα Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που οι κρατήσεις πραγματοποιούνταν μετά τα μέσα Νοεμβρίου και πολλές φορές ακόμη και λίγες ημέρες πριν.

Οι πληρότητες στο σύνολο των εγχώριων χειμερινών προορισμών, έχουν «χτυπήσει» κόκκινο για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Θεωρούμε ότι αν δεν υπάρξουν περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις μέσω τοπικών lockdown μετά την άρση των υφιστάμενων μέτρων λόγω πανδημίας, η ζήτηση θα αυξηθεί κατακόρυφα όσο πλησιάζουμε στις μέρες των εορτών.

Οι χειμερινοί προορισμοί που καταγράφουν διψήφιο αριθμό μείωσης των ζητούμενων ημερήσιων τιμών μίσθωσης είναι το Πήλιο, το Καϊματσαλάν, τα Ιωάννινα και η Ελάτη Τρικάλων.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

2020

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

2020

ΕΙΔΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-ΒΙΛΑ-CHALET/ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ €

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-ΒΙΛΑ-CHALET/ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ €

ΕΛΑΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

80-120

80-140

Όλα τα παραπάνω δεδομένα με τα υψηλά ποσοστά πληρότητας σχεδόν στο σύνολο των εγχώριων χειμερινών προορισμών, αφορούν το ευνοϊκό σενάριο σε περίπτωση που τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού παραμείνουν σταθερά ή/και μειωθούν και δεν προκαλέσουν την λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας περιορισμού της μετάδοσης αυτού του αόρατου εχθρού.

 

Back to top button
Close
Close