Ειδήσεις

Απεργία την Πρωτομαγιά: Χωρίς ΜΜΕ και πλοία – Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και τρένα

Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά τη Μεγάλη Τετάρτη (1/5).

Μπορεί η αργία της Πρωτομαγιάς με απόφαση του υπουργείου Εργασίας να έχει μεταφερθεί για την Τρίτη 7 Μαΐου, ωστόσο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πραγματοποιούν τη Μεγάλη Τετάρτη συγκεντρώσεις αλλά και στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο θα λάβουν μέρος και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς απαιτούν μεταξύ άλλων: Συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση όλων των κενών οργανικών θέσεων, κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων.

Απεργούν οι δημοσιογράφοι

Με κοινές αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και φωτορεπόρτερ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, ως εξής:

Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου 2024, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών, φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά.

Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου 2024 όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών που εργάζονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, στην ΓΓΕΕ, στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και στα Γραφεία Τύπου, όλων των δημοσιογράφων της χώρας.

Δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, οπουδήποτε και εάν απασχολούνται, απεργούν από τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης 1η Μαΐου 2024 έως και τις 0.5.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης 2 Μαΐου 2024.

Back to top button
Close
Close