Travel

Αμμουλιανή… ένας μικρός παράδεισος για τα παιδιά

Ένας από τους πιο κατάλληλους προορισμούς εάν θέλετε ξεκούραστες διακοπές με παιδιά στη Βόρεια Ελλάδα είναι η Αμμουλιανή. Η Αμμουλιανή είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής, βρίσκεται απέναντι από το Άγιο Όρος, ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο πόδι. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται από το λιμάνι της Τρυπητής και διαρκεί περίπου 15 λεπτά.
Οι παραλίες της είναι πεντακάθαρες, ρηχές, έχει μαλακή αμμουδιά ειδικά στις Αλυκές, ενώ οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο διαρκούν λίγα λεπτά, αφού το νησάκι είναι μικρό. Άλλες παραλίες που ξεχωρίζουν είναι τα Καραγάτσια, το Καλοπήγαδο και η Μεγάλη Άμμος.
Καταλύματα υπάρχουν για όλα τα βαλάντια, πολύ νόστιμα μαγειρευτά φαγητά και φρέσκα ψάρια μπορείτε να βρείτε στην Taverna Tzanis, ενώ πληροφορίες για το νησί μπορείτε να διαβάσετε στο https://visitammouliani.gr. Όπως θα διαπιστώσετε όταν κάνετε διακοπές εκεί η Αμμουλιανή είναι ένας μικρός παράδεισος για τα παιδιά, καθώς και για τους γονείς με μικρά παιδιά!
Στο κέντρο έχει οργανωμένη παιδική χαρά, καθώς και πάρκο αναψυχής με φουσκωτό παιχνίδι τσουλήθρα, συγκρουόμενα κόκ που λειτουργεί το βράδυ. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε στην προ κορωνοϊού θερινή περίοδο… Πληροφορίες για τα τακτικά δρομολόγια, καθώς και για τις προϋποθέσεις μετακίνησης λόγω COVID-19 θα βρείτε εδώ https://ammoulianilines.gr/dromologia-ammouliani. Οι τιμές ίσως σας φανούν λίγο τσιμπημένες, πιο πολύ όσον αφορά στα μίνι μάρκετ και ίσως σε ορισμένα καταλύματα, αλλά εάν επισκεφτείτε μία φορά το νησί θα θυμάστε αυτές τις διακοπές για πάντα, όπως και τα παιδιά σας!
Αθηνά Τσακαλίδου ,http://whatilike.gr

Back to top button
Close
Close