Τρίκαλα

Αμεση παρέμβαση του Δήμου Τρικκαίων για την οδό Φειδίου

 

Δύο άμεσες ενέργειες του Δήμου Τρικκαίων για τα όσα αφορούν στην οδό Φειδίου, ως προς το καθεστώς του δρόμου και ως προς τις κλήσεις.|
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου μιλώντας το βράδυ της Τρίτης 20 Απριλίου 2021 στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, τόνισε ότι θα ανακληθούν οι κλήσεις που βεβαίωσε η Δημοτική Αστυνομία. Πρόκειται για κλήσεις που νομίμως βεβαιώθηκαν («η Δημοτική Αστυνομία έκανε τη δουλειά της», τόνισε ο κ. Παπαστεργίου) κατόπιν καταγγελίας πολίτη.
Και σε αυτό το σημείο υπεισέρχεται η δεύτερη παρέμβαση του Δήμου. Όπως επίσης τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, θα διεξαχθεί άμεσα συζήτηση με τους κατοίκους για το τι θα ισχύει στον συγκεκριμένο δρόμο. Εάν, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, ισχύει η πρόβλεψη στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για πεζόδρομο, τότε δε θα πρέπει να επιτρέπεται η στάθμευση. Εάν μετατραπεί σε κανονικό δρόμο, τότε θα ισχύει νομίμως η στάθμευση. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαστεργίου έθεσε γενικότερα το θέμα παρόμοιων καταστάσεων στην πόλη (π.χ. οδοί Ηπιόνης, Νίκου & Ρίτας Παππά κ.α.) που, ενώ είναι χαρακτηρισμένοι ως πεζόδρομοι, δεν έχει γίνει έργο πεζοδρόμησης και υφίσταται μια ερμαφρόδιτη κατάσταση, όπως στην οδό Φειδίου.

 

 

 

Back to top button
Close
Close