Idees Sports

Αμερικανοί από το Μπρούκλιν για την εξαγορά της Παναχαϊκής

Τέσσερις νεαρής ηλικίας επενδυτές από το Μπρούκλιν είναι, όπως αποκάλυψε η πατρινή εφημερίδα «Γνώμη», οι ενδιαφερόμενοι από τις ΗΠΑ για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναχαϊκή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που φιλοξενεί δηλώσεις του επικεφαλής του γκρουπ, Αστον Μπέιλι (Ashton Bailey), οι επιχειρηματίες δεν έχουν κάποια άμεση σχέση με την Ελλάδα ή την πόλη της Πάτρας, όμως ενδιαφέρθηκαν για την πατρινή ομάδα κατόπιν πρότασης του ομογενή πρώην γενικού αρχηγού της ομάδας, Πέτρου Σταθάκη, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και συνεργάζεται μαζί τους σε άλλα επαγγελματικά πεδία.

Μάλιστα, ο Μπέιλι επιβεβαιώνει ότι η πρώτη επαφή του σχήματος με την πλευρά του νυν ιδιοκτήτη της Παναχαϊκής, Γιώργου Μπάρλου, έπεσε στο κενό, καθώς αξιώθηκε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό -σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.») υπερδιπλάσιο- για μια ΠΑΕ η οποία φέρεται να έχει ένα αρκετά υπολογίσιμο χρέος.

«Εμείς κάναμε προσφορά μέσω ενός δικηγόρου στην Αθήνα, αφού μάθαμε λεπτομέρειες για το χρέος της ΠΑΕ, αλλά και την προοπτική που έχει, καθώς υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μέσω του δικηγόρου αυτού επικοινωνήσαμε με τον δικηγόρο της Παναχαϊκής και κάναμε μια προσφορά για τις μετοχές του κ. Μπάρλου, με μια ελάχιστη διαφοροποίηση στην περίπτωση που η ομάδα δεν έπαιρνε την αδειοδότηση. Η προσφορά μας δεν έγινε δεκτή.  Η αντιπροσφορά που λάβαμε ήταν για ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο. Απαντήσαμε ότι απέχει από αυτό που θέλουμε να επενδύσουμε. Εμείς προτιμούμε να διαθέσουμε τα χρήματα για να φτιάξουμε την ομάδα -διότι ομάδα αυτή την στιγμή δεν υπάρχει- ενώ υπάρχει και το χρέος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Back to top button
Close
Close