Ειδήσεις

Αλλάζουν όλα: Σύντομα ψώνια χωρίς 13032 και 13033 και ελεύθερες μετακινήσεις παντού

Ελεύθερες μετακινήσεις: Όλα πρόκειται να αλλάξουν. Αυτό, διότι σύντομα έρχονται ψώνια χωρίς 13032 και 13033. Μετά το Πάσχα τελειώνει το 13033. Έτσι, οι καταναλωτές θα προσέρχονται στα καταστήματα για ψώνια χωρίς SMS και χωρίς ραντεβού.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε πως μετά το Πάσχα αναμένεται να τελειώσουν τα SMS στο 13033. Αυτά τα χρησιμοποιούμε καθημερινά για να πάμε σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, σε δημόσιους φορείς, στο γιατρό κλπ.

Λεπτομέρειες ελεύθερων μετακινήσεων: Τι θα ισχύσει για τα ψώνια;

Παράλληλα, εκτός από το 13033 αναμένεται να τελειώσει και το 13032. Έτσι, οι πολίτες χωρίς SMS θα μπορούν να επισκεφτούν μετά το Πάσχα καταστήματα και εμπορικά κέντρα για τα ψώνια τους. Με το άνοιγμα της εστίασης, πιθανότατα στις 10 Μαΐου αλλά και το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού θα ήταν αφύσικο να παραμείνουν τα SMS στο 13033 και στο 13032, καθώς δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξης.

Αφού ανοίξουν όλοι οι τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, θα υπάρξει απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, κάτι που αυτή τη στιγμή επιτρέπεται μόνο το Σαββατοκύριακο. Τέλος, ακριβώς μετά το Πάσχα αναμένεται να επιτραπούν και οι μετακινήσεις εκτός νομού, κάτι που απαγορεύτηκε αυτή τη περίοδο με στόχο να μην υπάρχει διασπορά του ιού από εκδρομείς που ενδεχομένως πάνε σε «πράσινες» περιοχές για τις γιορτές του Πάσχα.

Back to top button
Close
Close