ΤρίκαλαΥγεία/fitness

Αθλητισμός και κορωνοϊός από την Σοφία Μόρφου!

 

Μονοπωλώντας  το  ενδιαφέρον  των  τελευταίων  μηνών  ο  SARS- COVID 19,  έχει  αλλάξει σίγουρα την καθημερινότητά μας και τείνει να αλλάξει και τον τρόπο με  τον  οποίο  ζούμε. Εμφανίζεται  απότομα και  κυκλοφορεί  ελεύθερος, ατιμώρητος  σε  δρόμους, τρένα, μπαρ, γραφεία,  σ’εκείνο το party που σε κάλεσαν …

Ίσως  να  τον  προσπερνάς κάθε  μέρα  χωρίς  να  έχετε  συστηθεί  αληθινά.

Είναι σαφές πλέον, πως η εξάπλωση του κορωνοϊού  επηρεάζει κάθε μορφή ενασχόλησης  και  ιδιαιτέρως  τον αθλητισμό. Δεν  πρέπει όμως ο κορωνοϊός  να  σταθεί  εμπόδιο   διότι  η έλλειψη της αθλητικής  δραστηριότητας οδηγεί εκτός των άλλων,  στη μειωμένη φυσική κατάσταση, το αδύναμο ανοσοποιητικό και την έλλειψη κοινωνικοποίησης και επικοινωνίας.

Είναι  γνωστό πως η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας συμβάλλει στην πρόληψη και τη διαχείριση καρδιαγγειακών ασθενειών, του διαβήτη τύπου 2 και του καρκίνου και μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους.

Η  έντονη  σωματική  άσκηση  και ο  ιδιαίτερος  τρόπος  ζωής  που  ακολουθεί  ο καθένας  από  μας   θα  πρέπει να  συνοδεύεται  από  αρκετή  δόση  υπομονής και  επιμονής,  ώστε  να  καταφέρει  να  φθάσει  στα  επιθυμητά  για  όλους μας αποτελέσματα.

Το  ίδιο  ακριβώς  συμβαίνει  και  με  τον ιό.   Η καταπολέμησή του είναι ένας αγώνας που περιέχει πολλά από τα στοιχεία του αθλητισμού, όπως το δέλεαρ, η ευγενής άμιλλα, η απρόβλεπτη έκβαση των πραγμάτων, η έντονη παραγωγή συναισθημάτων και η μεγάλη επιρροή στη ζωή των ανθρώπων.

Σ΄ αυτόν τον δύσκολο αγώνα ας μείνουμε ενωμένοι και ας δουλέψουμε σαν ομάδα με σεβασμό και συνέπεια απέναντι στον εαυτό μας και στον κόσμο γύρω μας.

    Μόρφου Σοφία

Απόφοιτη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Back to top button
Close
Close