Ειδήσεις

Αγοραστός: Μπαίνουν και τα Κέντρα Υγείας στη διαδικασία διάγνωσης, έρχονται rapid tests στα νοσοκομεία αναφοράς

Για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο σύσκεψης που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης με τη συμμετοχή του δημάρχου Λαρισαίων Αποστόλου Καλογιάννη και υγειονομικών και αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής. Είχε προηγηθεί η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Αγοραστός.

“Στη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό που προηγήθηκε έθεσα ως θέμα την άρση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε να επιτύχουμε ταχύτερες διαδικασίες για την προμήθεια νοσοκομειακού εξοπλισμού. Τα νοσοκομεία μας δέχονται μεγάλη πίεση και αποφασίστηκε να υπάρξει διαδικασία διάγνωσης και στα κέντρα υγείας να δοθούν rapid tests στα νοσοκομεία αναφοράς” δήλωσε ο κ Κώστας Αγοραστός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των περιφερειαρχών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πριν την έναρξη της έκτακτης σύσκεψης με τους τοπικούς φορείς που θα έχει ως θέμα την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού και των λοιμώξεων μετά την έκρηξη των κρουσμάτων στη Λάρισα.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός, τόνισε πως βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση καθώς από τη μία έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον covid και από την άλλη το δικαίωμά μας στην εργασία. Τόνισε μάλιστα ότι “Ήδη από τον Μάιο είχα προειδοποιήσει και προωθήσει την χρηματοδότηση ύψους 20.000.000 ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για πρόσληψη προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού στα νοσοκομεία”.

Κατά τον Περιφερειάρχη βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο, το οποίο όμως είναι ακόμη αντιμετωπίσιμο καθώς “σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο μέσος όρος των ασθενών covid στη Λάρισα είναι τα 39 έτη· αν αυξηθεί η μέση ηλικία και φτάσει πάνω από τα 55 έτη, θα υπάρξει πρόβλημα γιατί θα υπάρξει μεγαλύτερη ανάγκη για νοσηλεία στις ΜΕΘ”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του επισήμανε ότι “Τώρα η προστασία θα πρέπει να περάσει και μέσα στα σπίτια μας, καθώς σύμφωνα με σχετικές μελέτες το 71% των κρουσμάτων προέρχεται από τη συμβίωση, το 17% από τους κλειστούς χώρους, το 3% από τους ανοιχτούς και το 4% από συναθροίσεις σε εστιατόρια. Επομένως, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και μέσα στο σπίτι με στόχο μας να μην νοσήσουν οι μεγάλες ηλικίες. Θα συνεχιστούν οι εντατικοί έλεγχοι στα μαγαζιά από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει έχει ενεργό ρόλο. Το κλειδί για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση είναι στο χέρι μας”.

Back to top button
Close
Close