ΕπιχειρείνΤρίκαλα

«ΑΓΝΟ»: Πολύ θετικά τα πρώτα μηνύματα από την αγορά της Β. Ελλάδας-Ο όμιλος ΣΑΡΆΝΤΗ παρουσίασε το εγχείρημα

Πολύ θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα από την αγορά για την πρόσφατη επιστροφή στα ράφια του λιανεμπορίου στη Βόρεια Ελλάδα του ιστορικού brand “ΑΓΝΟ” από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., όπως τόνισε το μέλος του δ.σ. και εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, Στέλιος Σαράντης, απόψε από το βήμα της παρουσίασης του εγχειρήματος στη Θεσσαλονίκη και υπάρχουν άμεσα πλάνα επέκτασης στην υπόλοιπη χώρα.agno-ekdilosi.jpg

Εντός των επόμενων μηνών του 2024, όπως γνωστοποίησε στη συνέχεια ο κ. Σαράντης, θα επιχειρηθεί η είσοδος και σε άλλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ και μικρά σημεία πώλησης όπου δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατή η είσοδός των προϊόντων “ΑΓΝΟ”, με προοπτική εφόσον ευοδωθεί το εγχείρημα να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για  αξιοποίηση του εργοστασίου και των εγκαταστάσεων της “ΑΓΝΟ’ στον Λαγκαδά, στο οποίο όπως μάλιστα επισήμανε υπάρχει και εξοπλισμός για την παραγωγή παγωτού. Η γαλακτοβιομηχανία που έγραψε ιστορία στον κλάδο “επέστρεψε στην αγορά, με σκοπό να επαναφέρει μνήμες, γεύσεις και μυρωδιές που οι Μακεδόνες είχαν συνδέσει με την ΑΓΝΟ”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαράντης από το βήμα της εκδήλωσης.
Μέχρις στιγμής η επιστροφή της “ΑΓΝΟ” περιλαμβάνει ήδη μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων – συνολικά 21 (φρέσκο γάλα,  γάλα χωρίς λακτόζη, το all time classic Coco milk, κεφίρ και αριάνι, παραδοσιακά γιαούρτια, στραγγιστό γιαούρτι, βούτυρο καθώς και επιδόρπια γάλακτος-κρέμες και ρυζόγαλο) για την παραγωγή των οποίων από τα εργοστάσια του Ομίλου της Ελληνικά Γαλακτοκομεία έχουν επενδυθεί κεφάλαια 8 εκατ. ευρώ. To γάλα για την παραγωγή των  προϊόντων ΑΓΝΟ  συλλέγεται αποκλειστικά από φάρμες των περιοχών του Σοχού, του Λαγκαδά, και της Νέας Απολλωνίας.

Ως φόρο τιμής στην προσφορά της ιστορικής βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας η διοίκηση της Ελληνικά Γαλακτοκομεία, συγκεκριμένα ο κ. Τάκης Σαράντης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης τίμησε τον επί 30 χρόνια διευθυντή της ΑΓΝΟ”, Νίκο Καραθόδωρο, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν δια ζώσης ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης και μέσω μαγνητοσκοπημένου μηνυματος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Μετά 10 ολόκληρα χρόνια, η γαλακτοβιομηχανία που έγραψε ιστορία στον κλάδο “επέστρεψε στην αγορά, με σκοπό να επαναφέρει μνήμες, γεύσεις και μυρωδιές που οι Μακεδόνες είχαν συνδέσει με την ΑΓΝΟ”, όπως δήλωσε ο κ. Στέλιος Μιχαήλ Σαράντης, μέλος δ.σ. της “Ελληνικά Γαλακτοκομεία”, ο οποίος και μίλησε εκπροσωπώντας την οικογένεια των επενδυτών και τους αδελφούς Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, αντίστοιχα του Ομίλου.

Η “Ελληνικά Γαλακτοκομεία”, μέχρι σήμερα έχει επενδύσει 8 εκατ. ευρω σε υφιστάμενα εργοστάσια του Ομίλου, για να προχωρήσει η παραγωγή των 21 προϊόντων ΑΓΝΟ, που βγήκαν στην αγορά τον Νοέμβριο του 2023. Όπως είπε ο κ. Σαράντης, η πρώτη ύλη για αυτά τα προϊόντα- γάλατα, γιαούρτια, κεφιρ και επιδόρπια-προέρχεται από αγελαδοτρόφους του Σοχού, του Λαγκαδά, της Νεας Απολλωνίας και του Πενταλόφου.

agno-elpidoforos.jpg

Τα προϊόντα ΑΓΝΟ έχουν τοποθετηθεί σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ και σημεία μικρής λιανικής στη Θεσσαλονίκη και σε ακόμη 10 νομούς, σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Σαράντης πρόσθεσε ότι, από το Α’ εξάμηνο του 2024, αρχίζει νέα προσπάθεια για την τοποθέτηση των προϊόντων ΑΓΝΟ και σε άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως και σημείων μικρής λιανικής, ενώ αν διαπιστωθεί ότι τα προϊόντα ΑΓΝΟ, θα συνεχίσουν να έχουν, από το καταναλωτικό κοινό, την ίδια θετική ανταπόκριση που βρήκαν σε αυτό το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας τους, τότε θα εξετασθεί η επαναλειτουργία του μεγάλου εργοστασίου στο Λαγκαδά, που παραμένει κλειστό από το 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Σαράντη, η επαναλειτουργία του εργοστασίου, στο οποίο υπάρχει εξοπλισμός παραγωγής παγωτού ( ο Όμιλος σήμερα δεν παράγει παγωτό), θα απαιτήσει μεγάλη επένδυση, της τάξης των 100 εκατ..

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την κυκλοφορία και άλλων προϊόντων ΑΓΝΟ εντός του 2024, ενώ οι επενδυτές θα ήθελαν να παράξουν το άλλοτε πολύ δημοφιλές τυρί ‘Βικτώρια’, αλλά δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η συνταγή του.

agno-konstantinidis-ymath.jpg

Η εκδήλωση άνοιξε με αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τράγκας, ενώ αναγνώσθηκε και ευχετήριο μήνυμα του Π.Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλοθέου

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών , Στάθης Κωνσταντινίδης.

Απο την εκδήλωση δεν έλλειψαν οι αναφορές στην “παλιά ΑΓΝΟ”, την ίδρυση της συνεταιριστικής οργάνωσης, την ανάπτυξή της αλλά και την πτώχευσή της το 2013.

agno-sarantis-dimitris-karathodoros.jpg

Η “Νέα Εποχή της ΑΓΝΟ” άνοιξε το 2022, όταν την απόκτησε η “Ελληνικά Γαλακτοκομεία”.

Φόρο τιμής στην διαδρομή της ΑΓΝΟ , απέτησε η νέα ιδιοκτησία, τιμώντας τον επί 30 χρόνια παλιό στέλεχος και πρώην διευθυντή της Εταιρείας, Νίκο Καραθόδωρο

Back to top button
Close
Close