Ειδήσεις

Αίτημα προς την υπ.Ν.Κεραμεως για ακύρωση των Πανελληνίων

Την αναστάτωση, την ανασφάλεια και την ψυχολογική πίεση που υφίστανται μαθητές της τρίτης Λυκείου και γονείς, μπροστά στις Πανελλήνιες 2021, μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της Πανδημίας περιγράφει μητέρα σε επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Φέρνει ως παράδειγμα το International Baccalaureate, γνωστό ως IB, που αποφάσισε τελικά (μετά από πολλές αλλαγές και εκεί) να ακυρώσει τις εξετάσεις και προτείνει να εφαρμοστεί ανάλογο μοντέλο και για τις Πανελλήνιες του 2021.

Οι λόγοι είναι προφανείς… Η περιβόητη τηλεκπαίδευση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προσφέρει όσα η πραγματική διδασκαλία μέσα στα σχολεία.

«Ακόμα και με την επαναλειτουργία των σχολείων μέσα στον Απρίλιο, είναι πρακτικά αδύνατον να καλυφθεί σωστά και ουσιαστικά η εξεταστέα ύλη, μετά από την μακρά αποχή από την δια ζώσης διδασκαλία. Ως εκ τούτου σημειώνουμε ότι οι φετινοί απόφοιτοι με περίπου 2 μήνες δια ζώσης εκπαίδευση, καλούνται να παίξουν κορόνα γράμματα το πρώτο σημαντικό βήμα της ζωής τους!», σημειώνει.

Eidiseis.gr

Back to top button
Close
Close