Επιχειρείν

Έχει και το ψάρι τα μυστικά του , στην πόλη των Τρικάλων

Η ανάγκη να υπάρξει  ποιοτικό και φρέσκο ψάρι  οδήγησε πριν δεκαετίες  να ανοίξουν οικογενειακά το πρώτο Ιχθυοπωλείο στα ενδότερα του κτηρίου της παλιάς Νομαρχίας με την επωνυμία ως ΜΠΙΖΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε .Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Στη συνέχεια η αγάπη & η εμπιστοσύνη που έδειξε ένα μεγάλο πελατολόγιο Τρικαλινών  ώθησε την επιχείρηση πλέον του Χρήστου Μπίζιου  να συνεχίσει  την πορεία του  και να ανοίξει  και άλλο μεγάλο κατάστημα στην γωνία της Βασιλείου Τσιτσάνη και Μιαούλη στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων πάντα με τον ίδιο σκοπό – να πουλάει  ότι πιο φρέσκο πιάνουν οι ψαριές από τις ελληνικές θάλασσες ….με μεγάλη ποικιλία  ψαριών τα οποία διαφέρουν  ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την εποχή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Όταν η πόλη κοιμάται οι  άνθρωποι της επιχείρησης βρίσκονται σε μια άλλη πολιτεία που πάλλεται σε ρυθμούς καραβίσιους. Στην Ελληνική ιχθυόσκαλα, σε  μια αγορά που οι επαγγελματίες  παλεύουν καθημερινά να φέρουν στο πιάτο μας  ψάρι με γεύση Αιγαίου, πρωινό, ζωντανό, στις καλύτερες τιμές. Με δικά της  φορτηγά ψυγεία η επιχείρηση μεταφέρει  καθημερινά στα καταστήματα στα Τρίκαλα τα εκλεκτά εδέσματα, παραμένοντας αναλλοίωτη η γεύση της φρεσκάδας…Μπορεί να είναι εικόνα καρκινοειδές και θαλασσινά

Στα κάρβουνα ή για ώρες μαριναρισμένο, με όπλο το λαδολέμονο ή την έμπνευση των μεγάλων σεφ, το ψάρι είναι από τα πιο λαχταριστά πράγματα του κόσμου. Για τους Έλληνες είναι και κάτι παραπάνω: μια ανάμνηση. Αν όλοι ψάξουμε στη γευστική μας μνήμη, θα ανασύρουμε σκηνές με θάλασσα, δίχτυα και ένα ψαράκι να φτάνει ολόφρεσκο στο τραπέζι μας. Πλέον η γεύση  της ανοιχτής θάλασσας από το κέντρο της πόλης είναι θέμα  μαεστρίας στο ψήσιμο, στο τηγάνι, στο αλάτι.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

 

Back to top button
Close
Close