Design

Ένα διαμέρισμα στα Ιλίσια συνδυάζει την παλιά Αθήνα με τον μίνιμαλ σχεδιασμό


Ένα διαμέρισμα του 1970 στα Ιλίσια ανακαινίστηκε πλήρως από την ομάδα των Do Designers και προσαρμόστηκε στα αισθητικά δεδομένα του 2021!

Η Αθήνα του 1970 έχει μια δική της γοητεία στην οποία λίγη μπορούν να τις αντισταθούν. Οι εικόνες της τότε πρωτεύουσας, σαν να έχουν μπροστά τους πάντα ένα φίλτρο sepia, αποπνέουν μια νοσταλγική διάθεση, που εμπνέει μέχρι και σήμερα καλλιτέχνες και σχεδιαστές, οι οποίοι φέρνουν την αισθητική της εποχής εκείνης στο σήμερα, διανθίζοντάς την με τις σύγχρονες τάσεις.

Ένα αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί το παρακάτω διαμέρισμα στα Ιλίσια, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως από το αρχιτεκτονικό studio Do Designers και τις designers Ντενίζ Βασιλειάδου και Ουρανία Γιαβή. Οι δυο τους συνδύασαναριστοτεχνικά τη διαχρονικότητα της θρυλικής εκείνης δεκαετίας, με τη φρέσκια ματιά και την άνεση που προσφέρει η σύγχρονη αισθητική προσέγγιση.

Το δίδυμο σχεδιαστριών άλλαξε ριζικά τη διαρρύθμιση του διαμερίσματος, «ακούγοντας» τις ανάγκες των ενοίκων και κατάφεραν να δημιουργήσουν σε έναν χώρο 50 τ.μ. ένα αληθινά αντιπροσωπευτικό δείγμα αριστοτεχνίας.

Εκεί που κάποτε ήταν η κουζίνα διαμορφώθηκε ένα άνετο και μοντέρνο λουτρό εξαιρετικής αισθητικής, που μοιάζει με εκείνα που συναντά κανείς σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, ενώ σχεδιάστηκε μια μεγάλη σαλοκουζίνα, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του διαμερίσματος.

διαμέρισμα στα Ιλίσια do designers

 

Back to top button
Close
Close