Idees Sports

Ένας Τρικαλινός “εκτός ορίων για 100χλμ ” στο μεγάλο αθλητικό γεγονός ορεινής υπεραντοχής (ultra-trail)

Ο OLYMPUS MYTHICAL TRAIL, αποτελεί μια αγωνιστική δοκιμασία ορεινής υπεραντοχής, που έχει σε μεγάλο βαθμό χαρακτηριστικά υποστηριζόμενης προσπάθειας. Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Ο Όλυμπος και τα μονοπάτια του, αποτελούν ένα από τα κορυφαία αγωνιστικά πεδία, για αρκετούς λόγους, όπως η μορφολογία και το υψόμετρο αλλά και ο σχεδιασμός της διαδρομής, που παρουσιάζει δυσκολίες μέχρι και το τέλος της, όπως βέβαια και η εκκίνηση μέσα στη νύχτα. Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Η λογική του ΟΜΤ βασίζεται στην καθαρή αγωνιστική προσπάθεια, όπως αυτή εννοείται στα πλαίσια του αγωνιστικού ορεινού τρεξίματος. Το έντονο και απόκρημνο ανάγλυφο του Ολύμπου,φαίνεται να  προκάλεσε και τις δυνατότητες του Τρικαλινού δρομέα Γιώργιου Κακαίτσα ο οποίος με στόχο τον τερματισμό ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες .Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η σωστή, επίμονη και ετήσια προετοιμασία είχε σαν αποτέλεσμα να ξεπεραστούν τα σκληρά χαρακτηριστικά του αγώνα : μεγάλη ανάβαση συνολικά, μεγάλο ποσοστό μονοπατιών, μεγάλο μέσο υψόμετρο, σκληρό τερέν, παρατεταμένη έκθεση  σε αλπικό περιβάλλον και υψόμετρο, απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, μεγάλη διάρκεια κίνησης σε συνθήκες σκότους, ανομοιογενώς κατανεμημένες ανηφόρες στη διαδρομή.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο Τρικαλινός αθλητής είχε την υποστήριξη των φίλων του ,Βασίλης Μπουραζάνα, Βασίλης Γιαννούση και  Σωτήρη  Λόλακα  προκειμένου να αξιοποιήσει  κάθε απόθεμα δύναμης στην προσπάθεια της ολοκλήρωσης ή και στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής επίδοσης. Ο Γιώργιος Κακαίτσας κατάφερε να υπερσκελίσει το  ψηλό επίπεδο δυσκολίας χάρις στον έντονο  ορειβατικό χαρακτήρα που τον διακατέχει απέναντι σε ένα βουνό  αντάξιο σύμβολο για την παγκόσμια κοινότητα.

czΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Back to top button
Close
Close