Ειδήσεις

Ένας νεκρός από τα 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι – Σε εξέλιξη επιχειρήσεις απεγλωβισμού

Σεισμός - Κρήτη: Ένας νεκρός από τα 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι - Σε εξέλιξη επιχειρήσεις απεγλωβισμού
Φωτογραφία αρχείου
Πηγή: Cretalive.gr

Ένας νεκρός είναι σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο τραγικός απολογισμός από την ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου στις 9:15 στην ανατολική Κρήτη. Δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμού βρίσκονται αυτή την ώρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, στον Προφήτη Ηλία Αρκαλοχωρίου γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού δύο ανθρώπων μέσα από ναό  ενώ στο χωριό Πατσίδερος γίνονται προσπάθειες απεγκλωβισμού ατόμου από κτίσμα που έχει καταρρεύσει.

Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν 5,8 Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο.

Κλείνουν με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, όλα τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λύκεια και κάθε σχολική δομή στα όρια της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου κλείνουν, μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση

Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου. Στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου βρίσκεται ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

liberal.gr

Back to top button
Close
Close