Επιχειρείν

Ένας Ασπροποταμίτης προγραμματιστής πίσω από το Blind Hiring του SmartCV

Είναι διαφορετικό να λες ότι πιστεύεις στην ισότητα και διαφορετικό να το αποδεικνύεις στην πράξη. Πλειάδα επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών, ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζουν το ίδιο άντρες και γυναίκες στελέχη στις εταιρείες τους, όταν όμως έρθει η ώρα να επιλέξουν κάποιο διευθυντικό στέλεχος, θα επιλέξουν τον άντρα, κάνοντας το φύλο να μετράει περισσότερο από τα υπόλοιπα προσόντα ενός βιογραφικού.

Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με άλλα χαρακτηριστικά ενός βιογραφικού, όπως ίσως την ηλικία, ή την καταγωγή, ή την εθνικότητα ή το Πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να αποκλείονται βιογραφικά, γιατί ένα στερεότυπο μπορεί να είναι πολύ ισχυρό και να λειτουργεί ακόμη και ασυνείδητα.

Το Blind Hiring η νέα λειτουργία που προσφέρει το SmartCV, η εφαρμογή που δημιούργησε ο προγραμματιστής και πρώην Διευθυντής Ψηφιακών Μέσων της Ναυτεμπορικής, Γιώργος Ζαφόλιας και η ομάδα του, λύνει μεταξύ άλλων και αυτό το πρόβλημα. Μπορεί να φέρει στην επιφάνεια το στερεότυπό σας, και να δείτε ποια επιλογή θα κάνατε χωρίς αυτό και να έχετε έτσι τη δυνατότητα, να λειτουργήσετε αντικειμενικά.

Επίσης επιταχύνει τη διαδικασία προσλήψεων, απασχολώντας λιγότερους πόρους και φέρνοντας καλύτερα αποτελέσματα αφού επιλέγει τους καταλληλότερους για κάθε θέση, δίνοντας ταυτόχρονα ευκαιρία σε περισσότερους υποψήφιους να επιλεγούν αντικειμενικά, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Τι είναι το Blind Hiring; Πώς βοηθάει την καλύτερη επιλογή υποψηφίων για μια θέση;

Το Blind Hiring είναι μια τάση στο HR που βοηθάει να ενισχυθεί η διαφορετικότητα και να μη γίνονται επιλογές προσωπικού με βάση στερεότυπα.Article: Blind Recruitment for diversity hiring — People Matters

Προσθέσαμε τη συγκεκριμένη λειτουργία στο SmartCV την προηγούμενη εβδομάδα και θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες, να επιλέξουν το πιο κατάλληλο προσωπικό, χωρίς προκαταλήψεις. Και αυτό να το κάνουν εύκολα, χωρίς κόστος ή δυσχεραίνοντας τη διαδικασία προσλήψεων.

περισσότερα στο https://www.portraits.gr/power/sinentefxis/giorgos-zafolias-smartcv-blind-hiring-pos-i-axiologisi-viografikon-bori-na-gini-choris-stereotipa?fbclid=IwAR2iOMX9r0ZqFL4QdTXQd11YRY265S–8IrUMoqjttUVDUroKb6LVx_tLd4

Back to top button
Close
Close