Lifestyle news

Έλενα Ναθαναήλ: Η ηθοποιός θεά των 70s

Η Έλενα Ναθαναήλ ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της. Ήταν η γυναίκα που τόλμησε να καταρρίψει τον καθωσπρεπισμό και να σπάσει τα δεσμά της αστικής οικογένειας χωρίς να επιτρέψει στα τότε ΜΜΕ να σχολιάσουν ούτε τις τολμηρές σκηνές στις οποίες συμμετείχε (στα πλαίσια των ρόλων της), ούτε και στο να φέρει στον κόσμο την μονάκριβη κόρη της εκτός γάμου.

 

Αγέρωχη, πάντα με class έκτισε την εικόνα του μοντέλου και της ηθοποιού με έναν ίδιο τύπο που την καθιέρωσε στον κόσμο της μόδας μέσα από το σύντομο πέρασμά της αλλά και από τον χώρο του θεάματος.

 

natha2

 

Η Έλενα είτε από ένστικτο, είτε από παιδεία είχε μέσα της το μέτρο. Ποτέ δεν έδωσε το στίγμα της εύκολης ή της πρόστυχης. Αντιθέτως ήταν κυρία, αξιοπρεπέστατη και όποιον ρόλο και αν καλείτο να υποδυθεί τον υπηρετούσε με την ίδια ζέση.

 

natha3

 

Η αείμνηστη Έλενα αν αποφάσιζε να φύγει από την Ελλάδα και έκανε μόνιμα διεθνή καριέρα ακόμη και σήμερα που έχει φύγει από τη ζωή θα απολάμβανε πολυσέλιδων αφιερωμάτων και εκπομπών. Η ψηλόλιγνη φιγούρα της, τα υπέροχα εκφραστικά της μάτια και τα μαύρα στιλπνά μαλλιά έκαναν τη γοητευτική Έλενα ένα sex symbol που η ίδια ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε για λίγη παραπάνω δημοσιότητα και αύξηση του κασέ της.

 

Αντιθέτως, μέσα από την σκληρή εργασία και τη διαφύλαξη της προσωπικής της ζωής διαφοροποιήθηκε από τις εξίσου λαμπερές ηθοποιούς της γενιάς της.

 

Η καταγωγή της Έλενας Ναθαναήλ

Ο πατέρας της Έλενας ήταν υφαντουργός. Γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1947 στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής καθώς τότε κατοικούσαν πολύ μικρασιάτες και από πολύ μικρή έδειχνε πως θα ξεχώριζε τόσο για την προσωπικότητά της όσο και την ιδιαίτερη ομορφιά της. Η ίδια επέλεξε να κτίσει καριέρα μόνο με το μητρώνυμό της καθώς το Δεληβασίλη ήταν λιγότερο εύηχο και δύσκολο να αποτυπωθεί στην μνήμη στον χώρο του θεάματος. Η δε καταγωγή της από την πλευρά του πατέρα της ήταν από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας.

 

Το γεγονός πως ήταν χορτάτη ψυχή καθώς δεν χρειάστηκε να βγει στην βιοπάλη την έκανε να μην κάνει εκπτώσεις ούτε ως άνθρωπος ούτε και στην καριέρα της. Πάντα έκανε αυτό που η ίδια ήθελε από μικρή ενώ είχε προσήλωση στον στόχο της χωρίς να παρεκκλίνει γι΄αυτό και το άστρο της έλαμψε χωρίς ποτέ να στηριχθεί σε σκάνδαλα ή σε παιχνίδια δημοσιότητας καθώς θα ήταν πολύ φθηνά για την αισθητική της.

 

natha8

 

Οι σπουδές της Έλενας Ναθαναήλ
Ως γόνος αστικής οικογένειας η Έλενα τελείωσε το Ιταλικό Γυμνάσιο και το Λύκειο Τεχνών της Ρώμης, όπου σπούδασε ζωγραφική και διακόσμηση. Ωστόσο, αν και πάντοτε είχε άποψη ως προς τις τέχνες προτίμησε να ακολουθήσει τον χώρο της υποκριτικής κάνοντας πολύ καλά καθώς διέπρεψε και ξεχώρισε.

 

Η φωτογράφιση ως πρέσβειρα της Ελλάδας το 1966 στο περιοδικό «Paris Match» άφησε εποχή
Εκείνη την εποχή ήταν πολύ δύσκολο μια Ελληνίδα να κάνει εξωφυλλο σε ένα περιοδικό αυτού του βεληνεκούς, ενώ μόνο η Μελίνα Μερκούρη φωτογραφήθηκε ξανά στο εν λόγω περιοδικό.

 

exofnathan3

Back to top button
Close
Close