Lifestyle newsΠολιτισμός

Άφησαν εποχή οι ελαιογραφίες του Τρικαλινού Θανάση Ζήση

Αποθέωσε στον καμβά  “Η αλήθεια των χρωμάτων: Διαδρομή ζωής” στο Μουσείο Τσιτσάνη. Σαγήνεψε κυριολεκτικά τους φιλότεχνους συμπολίτες μας  ο εκλεκτός  Τρικαλινός  ζωγράφος και καθηγητής με την εξαιρετική έκθεσή του στην καρδιά της άνοιξης . Και μπορεί η έκθεση των θαυμάσιων  έργων τέχνης να ξεκίνησε πριν απο λίγες ημέρες , όμως ο απόηχός της είναι ακόμη διάχυτος αλλά και συνεχίζει και μετά το Πάσχα Εκατοντάδες Τρικαλινοί και Τρικαλινές επισκέφτηκαν στο χρονικό διάστημα την έκθεση τόσο για να δουν τα έργα όσο και να ανταλλάξουν απόψεις με τον Τρικαλινό καλλιτέχνη

Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να εκτεθούν σε ιδανικότερο μέρος  οι ελαιογραφίες  του με θεματογραφίες απο την ζώη του ,αγαπημένα του πρόσωπα και αρκετές εμπνευσμένες στιγμές σε όλες της τις εκφάνσεις: με το ηλιοβασίλεμα,  τη ροδοδάκτυλο αυγή, με τη θάλασσα, από κοντινή απόσταση, από μακρινή, με κάθε καιρό και σε υπέροχα  χρώματα..

Η έκθεση ζωγραφικής την οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις είχε έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη επισκεψιμότητα  επεσκέφθησαν πολλοί Τρικαλινοί  οι οποίοι απεκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Στο πλευρό, του Θανάση Ζήση τα αγαπημένα του πρόσωπα  πάντα συμπαραστάτες και αρωγός  στο έργο του.

Ο Θανάσης Ζήσης εκπλήσσει τους Τρικαλινούς  όχι μόνο για το ταλέντο  του στη ζωγραφική αλλά για την αγάπη που έχει για τα Τρίκαλα   τη φιλομάθεια και δη την ελληνομάθειά του, ενώ διακρίνεται για τη σεμνότητά του.Μετά την επαγγελματική του δραστηριότητα φαίνεται οτι  το μεγάλο πάθος του είναι η ζωγραφική και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα μοναδικά έργα του που κοσμούν αρκετοί φιλότεχνοι στα Τρίκαλα  καθώς οι πίνακες του αποτελούν μια πανέμορφη πολύχρωμη πινελιά στον χώρο της τέχνης στις σκοτεινές αυτές μέρες.

 

Η έκθεση συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό.
Ωράριο: 9 π.μ. – 3 μ.μ. και 5:30 μ.μ. – 9 μ.μ.

Back to top button
Close
Close