Ειδήσεις

Άνοιξε τις “πύλες” του το «3ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος»

Η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διοργανώνει το «3ο Ογκολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος», το οποίο άνοιξε χθες τις «πύλες» του και θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο στο Ξενοδοχείο Larissa Imperial στη Λάρισα.

Το ετήσιο συνέδριο περιλαμβάνει μια πλούσια θεματολογία σχετικά με την υποστηρικτική αγωγή, τους μοριακούς βιοδείκτες – υγρή βιοψίας, τον γυναικολογικό καρκίνο, τον καρκίνο μαστού, ουρολογικό καρκίνο , καρκίνο παχέος εντέρου, καρκίνο ανώτερου γαστρεντερικού, καρκίνο κεφαλής τραχήλου, καρκίνος πνεύμονα, μελάνωμα, την ανοσοθεραπεία κ.α

Το συνέδριο είναι υβριδικό, δίνοντας τη δυνατότητα συμμετοχής δια ζώσης και διαδικτυακά, ενώ υπάρχει και ζωντανή αναμετάδοση του συνεδρίου μέσω της πλατφόρμας livetime

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του συνεδρίου. Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. κ. Ιερώνυμος στην προσφώνησή του εξήρε το έργο των ογκολόγων και μάλιστα εξομολογήθηκε πως και ο ίδιος έχασε την μητέρα του από όγκο έχοντας περάσει πολύ καιρό στα νοσοκομεία. Ανέφερε ότι: « για πρώτη φορά οι λοιμοξιολόγοι –λόγω της πανδημίας- προκαλούν μεγαλύτερη «φοβία» από τους ογκολόγους». Αναφερόμενος λοιπόν στην πανδημία σημείωσε πως: «ο ιός του κορωνοϊού δεν γνωρίζει σύνορα και διακρίσεις, και έχει σκορπίσει τον φόβο στην ανθρωπότητα, αλλά όλα αυτά που παράγει αυτός ο φόβος θα πρέπει να τα δούμε μετά την πανδημία για να τα αναλύσουμε». Επισήμανε ακόμη πως: «τα αποτελέσματα του φόβου ανέδειξαν μια κοινωνία που στα κρίσιμά της αντί να στηρίζεται είτε στην επιστήμη είτε στην πίστη στηρίζεται στην θρησκοληψία.  Και ανέδειξε μια νοοτροπία συνωμοσίας μέσα από το διαδίκτυο».

Έκανε για μια ακόμη φορά αναφορά στη Λάρισα και τους εμβολιασμούς, και στην μερίδα αυτών που αντιτίθενται. Σημείωσε δε, πως διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις για την παράθεση των στοιχειών σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς και τα χαμηλά νούμερα καταγράφονται στη Λάρισα, τονίζοντας ότι η καταμέτρηση μπορεί να μην δείχνει την ακριβή εικόνα, καθώς για παράδειγμα η Λάρισα έχει 25.000 περίπου στρατιωτικούς οι οποίοι εμβολιάστηκαν σε στρατιωτικά εμβολιαστικά κέντρα και δεν δηλώθηκαν στη Λάρισα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με περίπου άλλους 25.000 φοιτητές».

Επιπρόσθετα ο σεβασμιότατος υπογράμμισε πως: «επιστήμη και πίστη κινούνται παράλληλα».

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλης Πινακάς και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων Σωτήρης Βούλγαρης, ενώ αναμένονταν και ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός. Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης απουσίαζε διότι παραβρίσκεται στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη.

Back to top button
Close
Close