Ειδήσεις

Άγιοι Ισίδωροι – Χωρίς απόφαση η Ιερά Σύνοδος για τον «θαυματοποιό» παπα-Δημήτρη στον Λυκαβηττό

Με απόλυτη ουδετερότητα συμπεριλαμβάνεται στο ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η υπόθεση του «θαυματοποιού» εφημερίου Δημήτρη Λουπασάκη, εφημερίου στο ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Το μόνο που εμμέσως δηλώνεται, είναι ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία απόφαση της Ιεράς Συνόδου για το μέλλον του παπα-Δημήτρη.

Το θέμα που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, τα ΜΜΕ αλλά και την ιεραρχία της ελληνικής Εκκλησίας το προηγούμενο διάστημα, ιδιαίτερα μετά από τη διαρροή της απόρρητης ανακριτικής πρότασης εις βάρος του κ. Λουπασάκη, αναφέρεται λακωνικά και απλώς τυπικά, ως υπ’ αριθμόν 7 ζήτημα μεταξύ αρκετών άλλων, στο επίσημο δελτίο τύπου της ΔΙΣ, ως εξής:

«Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ως ο οικείος και αρμόδιος Ποιμενάρχης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την υπόθεση του Ιερού Ναού Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, ο οποίος εμπίπτει στην ποιμαντική και κανονική του αρμοδιότητα». Αυτή είναι η παράγραφος σχετικά με τους Αγίους Ισιδώρους, η οποία απλώς καταγράφει το γεγονός σε άχρωμο, υπηρεσιακό τόνο, χωρίς να αποκαλύπτει το παραμικρό νέο στοιχείο. Όπως πχ τι περιέλαβε η ενημέρωση στην οποίαν προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αν υπήρξε συζήτηση επί του θέματος, τοποθετήσεις ιεραρχών κ.ο.κ.

Το μόνο σχετικά ενδιαφέρον και σχετικά νέο δεδομένο, είναι ότι επαναλαμβάνεται για ακόμη μία φορά και, θα έλεγε κανείς πως τονίζεται, η προσωπική ευθύνη του Αρχιεπισκόπου για οτιδήποτε συμβαίνει στους Αγίους Ισιδώρους. Παρόλ’ αυτά, από την επιλογή των λέξεων δεν εκπέμπεται κανένα διακριτό μήνυμα προς οποιονδήποτε παραλήπτη -εκτός, βεβαίως, των μυημένων στους κώδικες της Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που θα μπορούσαν να αποκρυπτογραφήσουν το αληθινό νόημα του ανακοινωθέντος.

Back to top button
Close
Close