Τοπικά

Χ.Μπλουγούρας:Οι «χρυσές» εποχές του παρελθόντος έχουν παρέλθει, κατά γενική ομολογία

Επιφυλακτικός και συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων  Χρήστος Μπλουγούρας , ο οποίος ερωτώμενος για την ξεχωριστή ημέρα trikalaidees ανέφερε,  ότι «η συγκεκριμένη γιορτή έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, δεν έχει την ίδια αγοραστική κίνηση όπως παλαιότερα και τείνει να εξελιχθεί σε καθημερινή μέρα, που δεν θυμίζει σε τίποτα τα ταμεία του παρελθόντος».

Οι περιορισμένοι οικονομικοί δείκτες των καταναλωτών σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις σε ΔΕΗ, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και άλλους φορείς, μειώνουν κατακόρυφα την αγοραστική δύναμη, επηρεάζοντας αρνητικά την εμπορική κίνηση.

Εξάλλου το θετικό πρόσημο από τον Μύλο των Ξωτικών και την τουριστική κίνηση του περασμένου μήνα έχει τελειώσει με αποτέλεσμα γενικότερα η κατάσταση να είναι περιορισμένη.

Παρ’ όλα ταύτα, ο πρόεδρος των εμπόρων ευελπιστεί ότι η συγκεκριμένη γιορτή θα λειτουργήσει σαν τονωτική ένεση για την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες.«Κατά βάση πρόκειται για μια μέρα καθαρά εμπορική αλλά δυστυχώς κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι τηρούν το έθιμο. Θέλω να πιστεύω ότι ο  καθένας, ανάλογα με το βαλάντιό του, θα προσφέρει κάποιο δώρο, ένα λουλούδι, μια σύνθεση ή μια ανθοδέσμη», υπογράμμισε.

Back to top button
Close