Ειδήσεις

Φωτιά στην Πάτρα: Μηνύματα 112 σε Γηροκομειό, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα

Mάχη με διάσπαρτες εστίες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο μεγάλο «μέτωπο» της φωτιάς στην Πάτρα, που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (09.07.24), τη στιγμή που ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή, ενώ μηνύματα από το 112 για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους έχουν λάβει οι κάτοικοι τεσσάρων περιοχών: Γηροκομειό, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα.

Η φωτιά, που έχει μεγάλη δυναμική, καίει πολύ κοντά σε σπίτια. Ξέσπασε σε χαράδρα μεταξύ του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου και του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου, τα οποία έχουν εκκενωθεί πλήρως.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, κ. Βαρθακογιάννη γύρω στις 4 το μεσημέριτο «μέτωπο» έχει περιοριστεί, καίνε διάσπαρτες εστίες, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο, συνεχίζοντας την επιχείρηση κατάσβεσης. «Δεν υπάρχει ανησυχία για συγκεκριμένη περιοχή», είπε ο ίδιος.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους περιοχής «Γηροκομειό», με την κατάσταση να κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τους μαύρους καπνούς.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γηροκομείο Πατρών απομακρυνθείτε προς Εγλυκάδα Πατρών. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», γράφει το μήνυμα.

Στη συνέχεια, μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση κατοίκων εστάλησαν και στις περιοχές Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα.  Ειδικότερα, οι κάτοικοι και των τριών περιοχών καλούνται να μετακινηθούν προς την πόλη της Πάτρας.

Newsit.gr

Back to top button
Close
Close